keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Pelastustie

Tänä aamuna aamuhartauden pitäjä otti yhden lauseen lähtökohdakseen hartauspuheeseensa: ”Herra, minulla ei ole ketään”. Kuinka moni yksinäinen ihminen ajattelee tänään samoin: ”Minulla ei ole ketään”. Tämä on vain puoli totuutta. Meillä jokaisella on Jumala, Taivaallinen Isä, joka haluaa meidät yhteyteensä. Jumala rakastaa Sinua, yksinäinen ihminen, niin paljon, että Hän antaa Sinulle Vapahtajan, rakkaan Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, joka antoi henkensä Sinun edestäsi. Jeesus päästää Sinut pahasta. Hän antaa syntisi anteeksi. Hän päästää Sinut itsesyytöksistä ja taakoista. Hän päästää Sinut yksinäisyydestäsi, sillä Hän tulee sydämeesi asumaan Pyhän Hengen kanssa ja Pyhä Jumala tulee Sinulle oikeaksi Isäksi. Huuda Jeesusta avuksesi, niin Sinulla on pelastuksen päivä! Monet kymmenet miljoonat ihmiset ovat näin tehneet ja saaneet avun. Kokeile Sinäkin, rakas Lähimmäiseni, tätä pelastustietä!

Liitän tähän palan Raamatusta, Jeesuksen elämää: Joh. 5: 2-9. ”Jerusalemissa on Lammasportin lähellä allas, jonka hebreankielinen nimi on Betesda, sitä reunustaa viisi pylväshallia, ja niissä makasi suuri joukko sairaita; sokeita, rampoja ja halvaantuneita. Nämä odottivat, että vesi alkaisi liikkua. Aika ajoin näet Herran enkeli laskeutui lammikkoon ja pani veden kuohumaan, ja se, joka ensimmäisenä astui kuohuvaan veteen tuli terveeksi, sairastipa hän mitä tautia tahansa. Siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentäkahdeksan vuotta. Jeesus näki hänet siellä makaamassa vuodematolla ja tiesi, että hän oli jo pitkään ollut sairas. Jeesus kysyi: ”Tahdotko tulla terveeksi?” Sairas vastasi: ”Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen kun vesi kuohahtaa. Aina kun yritän sinne, joku toinen ehtii ennen minua”. Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja kävele”. Mies tuli heti terveeksi, otti vuoteensa ja käveli.”

Minä kysyn Sinulta, yksinäinen Lähimmäiseni: ”Tahdotko saada todellisen ystävän?” Minä olen huutanut Jeesusta avukseni kolmekymmentäviisi vuotta sitten ja siitä lähtien Hän on ollut kanssani joka päivä, rakastaen ja armahtaen, lohduttaen ja korjaten. Pyhä Henki on johdattanut työssä ja vapaa-aikana ja Taivaallinen Isä on kuullut rukoukseni ja rakastanut minut terveeksi, onpa Hän luvannut kutsua luokseen tämän elämän jälkeenkin. Nyt vanhuudessani ylistän ja kiitän Taivaan ja maan Luojaa siitä, että Hän ottaa meidät armoihinsa ja läheisiksi lapsikseen.

Tänä aamuna, 18.11.2009, ilolla Mummi