maanantai 16. marraskuuta 2009

Rakkaus, lapsen oikeus

Tänään alkaa lasten oikeuksien viikko. Rakas Jumala, puhu kaikille isille ja äideille, että heidän tärkein asiansa ovat lapset! Anna heidän hoivata heitä hellästi, niin kuin lapsi lauloi tänään aamuhartaudessa. Me kaikki tiedämme, että ihmisen hyvä kehitys vaatii hellyyttä ja hyväksymistä. Pari päivää sitten eräs pappi-terapeutti kertoi TV 7:ssä järkyttävän asian. Hän kertoi, että Hitlerin Saksassa tehtiin koe, jossa vauvat otettiin äideiltä heti syntymän jälkeen ja heitä hoidettiin steriileissä olosuhteissa. Heidän perustarpeensa tyydytettiin: vaihdettiin kuiviin ja syötettiin, mutta heille ei hymyilty, ei puhuttu, eikä pidetty sylissä. Nämä lapset eivät kehittyneet normaaleiksi ihmisiksi. He kaikki kuolivat puolen vuoden sisällä. Näin on osoitettu, että ihminen tarvitsee kehittyäkseen ja elääkseen Jumalan ja ihmisen rakkautta ja huolenpitoa ravinnon lisäksi. Minä tiedän, kuinka tärkeätä on viestittää lapselle. että hän kelpaa sellaisena kuin hän on. Lasta ei saa verrata toiseen. Hän on oma yksilönsä. Lasta saa kehua! Lasta saa halata ja rakastaa, että hän kehittyy Jumalan tahtomalla tavalla.

Tänään oli Raamatun sanassa Jeesuksen suhde lapsiin. Markus 10: 13- 16: ”Ja he toivat hänen tykönsä lapsia, että hän koskisi heihin; mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia. Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. Totisesti minä sanon teille, joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, ei pääse sinne sisälle”. Ja hän otti heitä syliinsä ja siunasi heitä”. Lapsi on aito. Kun hän kuulee sanan, hän uskoo sen. Kun häntä rakastetaan, hän ottaa sen vastaan kuin lapsi, kiitollisuudella!

”Mä taimi olen sun tarhassas ja varten taivasta luotu. Sun armollisehen huomahas jo syntymästäni suotu. Mua suojaa sä Isä armoinen sun Henkes voimalla vielä ja tieni johdata taivaaseen iäiseen elohon siellä.” Virsi vanhasta virsikirjasta.

Tänä aamuna, 16.11.2009, ilolla Mummi