tiistai 8. joulukuuta 2009

Jesaja ennustaa ilon Herrassa

Jesaja 61 jakeet 10-11 kuuluvat näin: ”Minä iloitsen suuresti Herrassa, minun sieluni riemuitsee minun Jumalassani, sillä hän pukee minun ylleni autuuden vaatteet ja verhoaa minut vanhurskauden viittaan, yljän kaltaiseksi, joka kantaa juhlapäähinettä niin kuin pappi, ja morsiamen kaltaiseksi, joka on koruillansa kaunistettu. Sillä niin kuin maa tuottaa kasvunsa ja niin kuin kasvitarha saa siemenkylvönsä versomaan, niin saattaa Herra, Herra versomaan vanhurskauden ja kiitoksen kaikkien kansojen nähden”.

Jumala antaa ilon Herrassa niin, että sen kaikki näkevät! Kun Jumalan armo ja rakkaus on kohdannut ihmisen, hänen muotonsa muuttuu. Pelastuksen ilo Herrassa saa hänet kukoistamaan niin kuin koruillansa koristettu morsian tai kantamaan juhlapäähinettä niin kuin pappi ja kiittämään Jumalaansa, tietää Jesaja jo 700 vuotta ennen Vapahtajan syntymää. Jumalan rakkaus Jeesuksessa Kristuksessa on niin ihmeellinen asia, että jokaisen pitää kokea se henkilökohtaisesti. Kun elämänsä vanki kohtaa Vapauttajansa, hän todella osaa nauttia vapaudestaan ja kapsahtaa Vapauttajansa kaulaan kiitollisena vapaudestaan. Sillä vapauteen ja rauhaan Jeesus meidät vapauttaa! Jumalan lapsi laulaa ilossaan: ”Kiitos Sinulle Taivaallinen Isäni, että lähetit Poikasi maailman pelastamaan meidät kaikki synneistämme! Kiitos, Jeesus, että vuodatit kalliin veresi ja teit meistä Jumalan lapsia ja perillisiä. Haluan kiittää ja ylistää Sinua Vapahtajani kaiken elinaikani, sillä Sinä ole minulle elämä ja autuus! Kiitos, että Sinä pelastat myös perhekuntani!” Runokielin ylistää Julius Krohn psalmin 34 pohjalta 1886:

”Herrasta veisaa kieleni, ylistää armoansa, ei unohtaa voi sieluni hyviä tekojansa. Kun etsin niin hän vastasi, ja nöyrät kiitosvirttäni iloiten kuuntelevat. Ne jotka Herraa etsivät, löytävät lohdutuksen, ja jotka häntä pelkäävät, ne saavat varjeluksen. Ja ahdingonkin aikana on heillä rauhaa, iloa, kun Herra heitä hoitaa. Kasvoihin Herran katsokaa, ne loistaa suloisesti, ja hyvyyttänsä maistakaa, se vuotaa iäisesti. On autuas se ihminen, ken elää Herraan turvaten. Ei mitään silloin puutu”. Virsi 340.

Tänä aamuna, 8.12.2009, ilolla Mummi