keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Pelastuneitten kiitosvirsi

Valoa tulvii huoneeseen. Kun katson ulos, maa on pehmeän lumen peitossa ja mäntyvanhus on saanut valkean vaipan. Luonto on pukeutunut jouluun. Juhla voi alkaa!

Lähimmäiseni, löysin Jesajan kahdennentoista luvun, joka on pelastuneitten kiitosvirsi. Se on Jesajan ennustus Jeesuksesta, maailmaan lähetettävästä Valosta, joka tuo Jumalan keskellemme. Jeesus pelastaa meidät. Hän yhdistää meidät Taivaalliseen Isään ja antaa meille Pyhän Hengen Puolustajaksemme. Jeesuksen syntymäjuhlan kunniaksi kirjaan sen tähän sanasta sanaan:

Sinä päivänä sinä sanot: ”Minä kiitän sinua, Herra. Sinä olit minulle vihoissasi, mutta vihasi väistyi ja sinä lohdutit minua. Ja niin Jumala on minun pelastajani. Minä luotan häneen, en pelkää, sillä Herra on minun väkeni ja voimani, hän pelasti minut.” Te saatte riemuiten ammentaa vettä pelastuksen lähteistä. Sinä päivänä te sanotte:” Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimensä kunniaa! Kertokaa kansoille hänen suuret tekonsa, julistakaa, että hänen nimensä on ylhäinen. Laulakaa ylistystä Herralle, valtaisat ovat hänen tekonsa! Levitköön tieto niistä yli maan piirin. Huutakaa ja riemuitkaa te Siionin asukkaat! Suuri on Israelin Pyhä, hän, joka on teidän keskellänne.”

Jumalan valtakunta on keskellämme, ja kolmiyhteinen Jumala antakoon meillekin rohkeuden ja taidon kertoa ilosanomaa Jeesuksesta Pyhän Hengen voimassa, niin kuin Jesaja tässä hehkuttaa. Jeesus toimii keskellämme. Hän etsii murheellisia ja ahdistuneita, että Hän voisi lohduttaa heitä rakkauden äänellä. Hän haluaa tulla jokaisen sydämeen, joka huutaa Häntä avukseen. Hän antaa murheellisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Hän antaa tulevaisuuden ja toivon, Hän antaa elämän ja autuuden, sillä Hän on kuollut meidän edestämme ristillä ja ylösnoussut kuolleista, että me saamme elää iankaikkisesti Isän lapsina. Mittaamaton on Hänen rakkautensa meitä kohtaan! Pelastustyötä varten Jumala lähetti Jeesuksen maailmaan jouluna. Jeesus siunatkoon Sinun kaikki päiväsi, Lähimmäisen, ja antakoon Sinulle rauhan. Iloitaan Herrassa!

Tänä aamuna, 16.10.2009, ilolla Mummi