torstai 24. joulukuuta 2009

Seimen äärellä

”Nyt seimellesi seisahdan, oi Jeesus autuuteni ja maahan asti kumarran, Herralle, luojalleni. Sain elämäni kaikkeni, sinulta synnyinlahjaksi. Ne ota, Jeesus, vastaan.” Jouluevankeliumi tuo seimen koteihimme. Yli 2000 vuotta sitten nuori Maria etsi miehensä kanssa sijaa, mihin päänsä kallistaisi, sillä lapsi, josta Jumalan enkeli oli hänelle ilmoittanut, halusi tulla maailmaan. Löytyihän se sija, karjavajasta, jossa oli pehmeä seimi, heinillä täytetty. Siihen laskettiin Jumalan Poika, lähelle kaikkein vähäisintä meistä. Kiitos Pyhä Jumala siitä, että Jeesus tuli ihmiseksi, kaltaiseksemme, pelastamaan meidät Sinun suunnitelmasi mukaan.

”Oi Jeesus, tänne maailmaan et tullut itses tähden, minua saavuit auttamaan kurjuuden kaiken nähden. Ja raskaan ristin kärsien armahdit minut, syyllisen. Voisinko kyllin kiittää!” Sanani eivät riitä kertomaan sitä iloa, jonka Sinun tulosi minun elämääni sai aikaan. Sinä, Jeesus, muutit kaiken. Sinä otit syyllisyyden pois, kaiken sen mistä olin taakkaa kantanut neljäkymmentä vuotta. Sinä vapautit vangin ja annoit sydämeen rauhan! Sinä rohkaisit elämään omana itsenäni, poistit vaatimusten painon ja vapautit vapauteen. Sinä annoit minulle rakastavan Isän, joka kuulee rukoukseni ja ajatuksenikin. Hän vastaa minulle tahtonsa mukaan ja johdattaa ihmeellistä siunattua tietä, jossa Sinä Jeesus, ja Pyhä Henki olette kanssani. Sinä herätit minut elämään ja opetit minut rakastamaan itseäni, perhettäni ja lähimmäisiäni. Sinä annoit ilon kertoa armosi runsaudesta ja iankaikkisesta elämästä, jonka valmistit meille tämän elämän jälkeen. Ole ylistetty ja kiitetty Jeesus, Herrani ja Vapahtajani!

”Kun murhe murtaa mieleni tai epätoivo kaivaa, rohkaise silloin sieluni ja lievitä sen vaivaa. Kun synti mieltä ahdistaa, lohdutat, Jeesus, surevaa, velkani maksoit kaikki.” Sinä tiedät, Jeesus, että me tarvitsemme armoasi ja apuasi joka päivä. Sinulla on valta antaa synnit anteeksi. Kiitos että armahdat ja autat. Kiitos, että valvot sairaan kanssa ja lievität tuskaa. Sinulla on valta parantaa sairas ja ottaa kivut pois. Kiitos, että lohdutat murheellisia ja raskautettuja. Kiitos, että tulet sydämen Herraksi sille, joka Sinua avuksi huutaa: "Jeesus, Jumalan Poika, armahda minua!"

Riemullista joulujuhlaa Sinulle, Lähimmäiseni!

Tänä aamuna, 24.12.2009, ilolla Mummi