maanantai 21. joulukuuta 2009

Marian kiitoslaulu

Kolme yötä jouluun! Mummin sydän on täynnä kiitosta ja rukousmielestä. Eilinen jumalanpalvelus toi Jeesuksen, Marian ja Josefin ja koko Jumalan maailmaantulon lähelle. Elin Marian ilon siitä, että Jumala valitsi hänet, tunsin syytösten paineet ja tuomion hengen, joka hämmensi nuoren äidin elämää suuren tehtävän edessä. Olin todella Marian vierellä hänen kohdatessaan nuo paineet. Ja kohtasin seimen tapahtumat uudella tavalla. Maaria Perälä, pappimme, oli ottanut hienosti esitetyn ja kootun runokertomuksen Marian tunnoista saarnansa siivittäjäksi. Saarna oli elämys, Jumalan Pyhä Henki oli läsnä. Kuulija sai ottaa vastaan Vapahtajansa. Kiitos ja ylistys Jumalalle! Kiitos myös Maarialle ja Tarja Kettuselle, joka oli kertomuksen koonnut.

Liitän tähän Marian ylistyslaulun: ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja. Hänen nimensä on pyhä, polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät. Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois. Hän on pitänyt huolta palvelijastaan Israelista, hän on muistanut kansaansa ja osoittanut laupeutensa Abrahamille ja hänen jälkeläisilleen ajasta aikaan, niin kuin hän on isillemme luvannut”.

Rakas Taivaallinen Isä, minäkin kiitän Sinua siitä, että tulit oikeaksi rakkaaksi Isäkseni! Kiitos, että lähetit Jeesuksen maailmaan Marian kautta. Kiitos, että Sinun valtakuntasi, Pyhä Jumala, tuli niin lähelle, että lähetit Jeesuksen ja Pyhän Hengen sydämiimme asumaan. Meillekin Sinä olet tehnyt suuria tekoja. Niin suuria, että me saamme vain ihmetellä ja kiittää! Rakas Jumala, meillekin ja meidän jälkeläisillemme nuo Sinun huolenpitosi lupaukset ovat voimassa. Sinä olet luvannut kuulla, jokaista, joka Sinua avukseen huutaa. Kiitos, että vastaat rukouksiin ja lähetät avun sitä tarvitseville. Kiitos, Pyhä Henki, että johdatat niitä, jotka kulkevat rukoillen. Herätä, Herra, meidät näkemään lähimmäisen hätä ja auttamaan puutteessa eläviä. Kiitos Jeesus, että Sinä olet lasten ystävä ja siunaat jokaista lasta. Jeesus, Rauhanruhtinas, tule suomalaisiin koteihin, tuo sinne rauha ja rakkaus ihmissuhteisiin. Anna joulurauha jokaiseen sydämeen! Amen

Tänä aamuna, 21.12.2009, Ilolla Mummi