sunnuntai 27. joulukuuta 2009

"Päättyy joulu,vaik ei kenkään sois"

”Nyt on Herran pyhäpäivä, päivä parahin!” Olemme viettäneet oikein Jeesus-festivaaleja, joulun pyhiä on ollut neljä peräkkäin, kun lasketaan aatto mukaan. Eletään vuoden viimeisiä päiviä. Kiitos Jumalalle, että saimme elää vielä tämänkin vuoden!

Herään kello viisi, nukuttuani neljä tuntia. Kun avaan ulko-oven iso jänis loikkaa peloissaan männyn alta ja jättää jälkensä pehmeään lumeen. Näkymä ovelta on silmiä hivelevä. Kaupungin valot värjäävät taivaan vaaleanpunaiseksi ja lumi hohtaa valkoisena pihalampun loisteessa. Muistaisipa tuon näkynän, kun tulee seuraava inspiraatio! Pakkasta on ollut 12-15 astetta koko pyhien ajan. Kylmä viima on pitänyt juhlijat sisätiloissa. Mekin saimme kokea viiman, kun läksimme hautausmaalle kävelemään. Tuhannet kynttilät kertoivat kaipauksesta. Yhteys elää ajan rajan taakse. Nousee paljon muistoja, jotka kultaavat joulun. Nousee kiitollisuus siitä, että hyvä Jumala on antanut meille sukupolvien ketjun, kaikki pois menneet rakkaat ja tulevat! Pyhinä on ollut aikaa levätä Isän edessä. On kunneltu Sanaa ja toinen toistaan kauniimpia joululauluja. On iloittu kiireettömyydestä ja kynttilöistä. Onneksi on syöty kohtuudella ja vain kolme suklaapalaa päivässä. ( 12 palaa lähettää jo päivystykseen, kokemusta on.)

Liitän tähän, Vapahtajan syntymäjuhlien päätöspäivään, ylistyslaulun Jeesukselle: ” Halleluja, kiitos Herran, suuren voitonruhtinaan. Halleluja, kaikki valta Kristuksen on kuninkaan. Seurakunta virran lailla päästä viesti valloilleen: Jeesus osti verellänsä kaikki kansat omikseen. Halleluja, Vapahtaja kuoleman on voittanut. Halleluja, nyt on toivo maailmalle koittanut. Isän luokse Jeesus astui lupauksen antaen: ” Aina pysyn lähellänne, teitä siunaan, rohkaisen.” Halleluja, juhlapöytä syntisille valmis on. Halleluja, siinä saavat kaikki heikot ravinnon. Isän luona istut, Jeesus, puolestamme rukoilet, armollasi ihmiskuntaa öin ja päivin varjelet. Halleluja, kuningasten kuningas ja Herramme! Halleluja, veljeksemme synnyit tänne luoksemme. Suuruuttasi taivaat soivat, suurin olet kuitenkin, kun näin alas astut, Kristus, itsesi jaat meillekin.” Yhdytään kaikki ylistyslauluun ja sanotaan: Amen!

Tänä aamuna, 27.12.2009, ilolla Mummi