perjantai 18. joulukuuta 2009

Oikea paasto

Niin näytti Luoja meille ja Kööpenhaminan ilmastokokoukselle, että löytyy vielä paukkupakkasia ja oikeita joulukortimaisemia, kun Hän puhaltaa pohjoisesta! Olemme eläneet kunnon talvessa muutaman päivän. Lapsuuden talvet ovat nousseet mieleen. Silloin talvea kesti monta kuukautta.

Kiitosmieli on sydämessä, kun ei ole mihinkään kiire, vaikka joulu on viikon päästä. Saa rauhassa keskittyä Sanaan. Näinä päivinä olen tutkinut Jesajan ennustuksia Jeesuksesta, meidän Vapahtajastamme. Tänään eteeni avautuu Jesaja 58, jossa Jesaja puhuu oikeasta paastosta. Hän osittaa meille Jumalan tahdon tien siinäkin asiassa, Jeesuksen rakkauden tien ja joulun antamisen ilon. Hän ennustaa kauppojen aukiolon sunnuntaisin ja muistuttaa lepopäivän pyhittämisestä. Kirjaan tähän muutamia jakeita, lue Sinä koko luku, Lähimmäiseni, se on sana tähän päivään:

Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleistaan, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäisille, avaat kotisi kodittomille, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi. Silloin sinun valosi puhkeaa näkyviin kuin aamunkoi ja hetkessä sinun haavasi kasvavat umpeen. vanhurskaus itse kulkee sinun edelläsi ja Herran kirkkaus seuraa suojanasi. Ja Herra vastaa, kun kutsut häntä, kun huudat apua, hän sanoo: ”Tässä minä olen”. Jos hävität sorron ikeen keskuudestasi ja lopetat sormella osoittelun ja pahat puheet, jos annat nälkäiselle omastasi ja ravitset sen, joka kärsii puutetta, niin sinun pimeyteesi koittaa valo ja yön varjo muuttuu päivän kirkkaudeksi.”
”Jos et polje tomuun sapattia etkä aja omia etujasi minun pyhänä päivänäni, jos nimität sapattia ilon päiväksi ja Herran pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin, ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita Herrasta.”

”Hyvyyden Jeesus myötään tuo ja kaiken armon meille suo. Kruununsa on vanhurskaus ja valtikkansa laupeus. Hän tuskat tuimat sammuttaa, vaivoista meidät vapahtaa. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen.” Virsi 2, toinen säkeistö.

Tänä aamuna, 18.12.2009, ilolla Mummi