tiistai 1. joulukuuta 2009

Jumalan joululahja

”Avaja porttis ovesi, käy Herraas vastaan nöyrästi, kun itse Taivaan kuningas, sun tahtoo olla vierahas. Suo ilovirtes kaikua, on siitä riemu taivaassa. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, kun saapuu luokse syntisen. Hyvyyden Jeesus myötään tuo ja kaiken armon meille suo. Kruununsa on vanhurskaus ja valtikkansa laupeus. Hän tuskat tuimat sammuttaa, vaivoista meidät vapahtaa. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen. Autuas kansa kaupunki, kun Jeesus saapuu Herraksi. On siellä rauha, rakkaus ja uusi toivo, uskallus. Hän tullessansa armon tuo ja avun neuvoillansa suo. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen. Avaja porttis ovesi, valmista hälle itsesi. Sun lamppus olkoon palava ja valvo, Herraas odota. Hän saapuu riemusaatossaan ja sinut kruunaa armollaan. Nyt olkoon kiitos Jeesuksen, hän saapuu luokse syntisen. Käy, Herra Jeesus, luokseni, tee sydämeeni majasi. Se täytä, Jeesus, armolla ja asu aina minussa. Taivaaseen minut johdata, luonasi anna riemuita. Jo kohta Herra saapuukin. Niin aamen, Jeesus, rakkahin”.

Tämä adventin virsi 2 olkoon meidän rukouksemme nyt joulun aikaan! Ajattele, Lähimmäiseni, Georg Weissel on kirjoittanut tämän virren sanat vuonna 1642, ja kuinka ajankohtaiset ja ihanat ne ovat meidänkin korvillemme 2000 luvulla! Vuosi vuoden jälkeen me saamme odottaa Joulun Herraa, joka kruunaa meidät armollaan ja laupeudellaan. Vuosi vuoden jälkeen saamme valmistaa itsemme Vapahtajallemme, että saamme kokea oikean joulun, Jumalan Pojan syntymäjuhlan. Hän tulee sydämeemme. Hän pesee sen puhtaaksi kaikesta vääryydestä ja täyttää sen rauhalla, rakkaudella ja ilolla! Riemumielin voimme yhtyä virren säkeeseen: ”Nyt olkoon kiitos Jeesuksen kun saapuu luokse syntisen”.

Kun luin Jesajan ennustuksia tänä aamuna, löysin kultajyvän, jonka kirjaan tähän. Se on Jumalan sana, sanottu 700 vuotta ennen Jeesuksen syntymäpäivää: ”Sillä näin sanoo Korkea ja ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi”. Jesaja 57: 15. Siinä on meille särjetyille joululahja Taivaalliselta Isältämme. Kiitetään ja Ylistetään Häntä, joka rakastaa meidät eläviksi Jeesuksessa Kristuksessa!

Tänä aamuna, 1. 12. 2009, ilolla Mummi