keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Kulmakivi

Jeesus on Jumalan tahdon lähettiläs meidän sydämissämme! Me, jotka Häneen uskomme, tiedämme, että Hän on Kulmakivi, Hän on Kallio, Hän on Elämän Perusta!

Matteuksen evankeliumin luvussa 21 kansa laulaa Jeesukselle Hoosiannaa: ”Hoosianna Daavidin pojalle! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna korkeuksissa”. Kansa levitti tielle vaatteita ja palmunlehviä ja lauloi Jeesukselle, joka ratsasti aasilla Jerusalemiin. Kaupungissa Jeesus meni pyhäkköön. Hän ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat tavaraa, ja kaatoi rahanvaihtajien pöydät. Jeesus moitti heitä: ”Kirjoitettu on: Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi, mutta te teette siitä ryövärien luolan”. Luvun lopussa Jeesus kertoo vertauksen perheenisännästä , joka vuokrasi viinitarhansa viinitarhureille. Kun hän lähetti palvelijoitaan perimään hänelle tulevat hedelmät, he tappoivat heidät. Viimein hän lähetti oman poikansa hakemaan hänelle kuuluvat hedelmät, mutta he tappoivat hänetkin. Jeesus sanoi ylipapeille ja kansan vanhimmille, jotka olivat paikalla: ”Ettekö ole lukeneet kirjoituksista: Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme. Sen tähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä, ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa”.

Elämme 2000 lukua jälkeen Jeesuksen Kristuksen syntymän. Aloitamme uutta kirkkovuotta. Suomessakin vuosi kulkee kirkollisten juhlien mukaan: joulu, Jeesuksen syntymä, pääsiäinen, Jeesuksen kärsimys, kuolema ja ylösnousemus, helatorstai, Kristuksen taivaaseenastuminen, Helluntai, Pyhän Hengen vuodattaminen, juhannus, Stefanuksen muistojuhla ja pyhäinpäivä. Suurimmalle osalle suomalaisista nämä juhlapäivät eivät merkitse mitään. Se on haaste ja rukousaihe meille Jeesuksen seuraajille. Tässä käy toteen Jeesuksen sana: ”Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme”. Huomaat, Lähimmäiseni, että olemme etuoikeutettuja, kantakaamme vastuumme Jeesuksen seuraajina: Kerrotaan ilosanomaa Jeesuksesta!

Tänä aamuna, 2.12.2009, ilolla Mummi