tiistai 11. marraskuuta 2014

Jeesus, rauhan tuoja


Rakas Lähimmäiseni, herätessäni puoli viideltä Isä meidän rukous on huulillani. Eräs ystävä sanoi, että se on meille paras rukous.
Rukoiletko sen kanssani?

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kuisaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Se on meille paras rukous! Jeesus itse on sen meille opettanut. Hän, Jumalan Poika, puhuu niinkuin se, jolla on rauha Jumalan kanssa. Jeesus tuli maailmaan sovittamaan syntimme, että meilläkin olisi rauha Jumalan kanssa. Jeesus tietää Jumalan kaikkivaltiuden. Meitäkin Hän opettaa tässä kunnioittamaan Jumalaa ja ylistämään Häntä. Hän tietää, että Jumalalla on meitä kohtaan hyvä tahto, sillä Hän, Isänsä Poika, antoi henkensä rakkaudesta meihin.

Jeesus tietää, että joka päivä tarvitsemme ravintoa. Hän rukoilee, että Isä avaa sydämemme yhteisvastuuseen, että kaikilla ihmisillä olisi joka päivä ruokaa. Jeesus tietää, että synti vangitsee ihmisen. Hän kehoittaa meitä anomaan Isältä synnit anteeksi, että Hänen rauhansa asuisi sydämissämme. Mutta Jeesus pitää tärkeänä, että mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Hän tietää, että katkeruus myrkyttää sydämen. Anteeksianto tuo rauhan. Jeesus itse vältti kaikki kiusaukset. Jumalan voimalla mekin voitamme kiusaukset. Jeesus on valmistanut meille pääsyn pahasta. Hän on kuollut ristillä ja voittanut kuoleman, että meillä rauha olisi! Kiitetään Jeesusta, rauhan tuojaa!

Tänä aamuna, 11.11.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: