torstai 20. marraskuuta 2014

" Jumalan voima on ristin hulluudessa."

Rakas Lähimmäiseni, muistatko vanhan laulun: "Ilo Herrassa on iankaikkinen vaan, se ruusu ei lehtiä poista. Jo nuorena riennä se saavuttamaan, ei vertaista ruusua toista."? Muuta en minäkään tuosta laulusta muista, mutta kertasin säettä iloissani, kun vanhat jalkani tuntuivat yöllä hyvin levänneiltä. Yhdytkö säkeeseen ja kiitokseeni?

Juha Vähäsarja muistuttaa meitä siitä, että Jumala ei vaadi meiltä mitään tekoja. Ristin armotyö, meidän pelastuksemme, on Jumalan rakkauden lahja. Pyhä Henki antaa ilon ja Jeesuksen ristin työn voima vaikuttaa uskon ja luottamuksen sydämissämme, kun Jeesus on Herramme:

"Puhe rististä on hullutus niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille se on Jumalan voima." 1 Kor. 1:18.

"Voimme erehtyä luulemaan intoa voimaksi ja hiljaista luottamusta heikkoudeksi. Voimme kuvitella, että siellä, missä puhutaan paljon hengellisiä ja kuljetaan väkevissä tunteissa, olisi Pyhä Henki voimakkaasti läsnä. Joskus kenties onkin, mutta useimmiten kuitenkin ihminen ja hänen sielullisuutensa.

Jumala ei tarvitse meidän huutoamme kuullakseen pyyntömme. Jumala ei tarvitse meidän pakottamistamme, voidakseen vaikuttaa läsnäolostaan. Jumala ei tarvitse meidän pakkoylistystämme voidakseen siten siunata väkevämmin. Jumala kuulee kuiskauksenkin huutona, kun hätä on suuri. Jumalan voima on ristin hulluudessa."

Eli "liika pois", sanoi laukaalainen!

Tänä aamuna, 20.11,2014, rakkaudella Mummi
Ei kommentteja: