keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Valvotaan, pysytään totuudessa


Rakas Lähimmäiseni, Herra varjelkoon meitä kaatumasta! Tiellä on valkoinen kuura. Eilen satanut vesi on jäätynyt, taivas on tähdessä ja pienenevä kuu katsoo puolella silmällään aamuvirkkua mummia korkealta radaltaan.

Juha Vähäsarja katsoo aikaamme huolestuneena. On tarjolla niin paljon erilasia teitä, että uskovakin voi poiketa pois totuudesta, jos ei muista koko ajan katsoa Jeesukseen. Jaakobin kirjeen viides luku päättyy näin: "Veljet, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa, niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittäää syntien paljouden."

Nyt Juha Vähäsarjan evästä tälle aamulle: "Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä." Jaak. 3:11.

"Moraali ja arvot ovat ihan toiset, kuin muutamia vuosikymmeniä sitten. Suhtautuminen ennen kauhistuttavina pidettyihin ilmiöihin on muuttunut pikku hiljaa hyväksyväksi. Olemmeko unohtaneet sen, että elämme maailmassa, mutta emme maailmasta. Kun  ero maailman ja kristityn väliltä hälvenee, voittaja on aina maailma. Samasta lähteestä alkaa pulputa makeaa ja karvasta vettä. Pian koko lähteen vesi on sekoittunut juomakelvottomaksi. Meidän on syytä valvoa vaellustamme sitä tarkemmin, mitä pidemmälle yö käy ja mitä raivokkampi on vihollinen taistelussaan sanaa vastaan."

Tänä aamuna, 12.11.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: