keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Jumalan tahto


Rakas Lähimmäiseni, elämme kirkkovuoden viimeisiä päiviä. Meitä muistutetaan siitä, että Kaikkeuden Luoja, Pyhä Jumala, kokoaa kaikki kansat eteensä viimeisenä päivänä tuomiolle, kun kunnian Kuningas, Jeesus Kristus, palaa maan päälle kunniassaan. Meille on ilmoitettu, että tämä tulee tapahtumaan! Se on Jumala tahto.

Luukas 21 kertoo siita ja rohkaisee Jeesuksen seuraajia: " Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Näinä päivinä maassamme halutaan syrjäyttää Jumalan tahto ja järjestys: "Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän heidät loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet." Moos. 1: 27-28.

Sinä ja minä ja me kaikki Jumalan lapset saamme yhdessä rukoilla: "Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Virsikirjassamme on kaunis virsi 160, joka muistuttaa meitä polvirukouksesta, laulathan sen kanssani ja mieti hyviä sanoja: 

"Kun luova tahto kaikkeuden Herran turmellun maailmamme kohtaa kerran, on päivä tuomion, nyt polvillemme! Jumala, Luoja, saakoon kiitoksemme. Kun ihmiskunta huutaa peloissansa, ilmestyy Kristus, näyttää kunniansa. Nyt koittaa oikeus, nyt polvillemme! Pilvissä loistaa merkki Kristuksemme. Siis ajan merkit nähkää, uutta luodaan, puu kukkii, kesä keskellemme tuodaan. On päivä Kristuksen. Nyt polvillemme! Kunnian Herra tuntee kurjuutemme. Hän ristinpuulla kuoli puolestamme, hän kantaa Isän haltuun maailmamme, hän uhrikaritsa, nyt polvillemme! Kaikesta saakoon Isä kiitoksemme. Maailman ääriin kaikuu huuto Herran, se elävät ja kuolleet kohtaa kerran. Nyt armon aika on. Nyt polvillemme! Ja Vapahtaja saakoon kiitoksemme."

Tänä aamuna, 26.11.2014, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

pau kirjoitti...

Aamen. Tasatunnein perjantaihin asti rukoushetki, aina jos mahdollista vieläpä polvillaan: Isämeidän ja rukous kansamme puolesta, että Herra vielä armahtaisi meitä, kuten hän teki sotiemme aikana. Olemme vajonneet kauas hänen Sanastaan!
Siunattua päivää, rakas Mummi!
Adventin valot syttyvät pian :)

mummi kirjoitti...

Paula rakas, armoa ja rauhaa anomme Jeesukselta Kristukselta kansallemme. Jumala siunatkoon meidän päivämme ja elämämme. Hän vrjelkoon maamme ja kansamme turmiolta ja kaaokselta, mikä kansan tottelemattomuudesta seuraa. Mummi