keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kulje edellämme, Herra.


Rakas Lähimmäiseni, koko eilisen päivän satoi vettä. Illalla tuuli kolisteli nurkissa. Tuntui siltä, että Isä ajaa pois pilviä näyttääkseen meille tähtitaivaan. Ilta vierähti puoleen yöhön. Mitä näenkään, kun avaan ulko-oven katsellakseni tähtiä. Maa on valkoinen ja puut ovat pehmeän lumen peitossa, niinkuin joulukorteissa. Isä yllätti! Saa nähdä kestääkö lumi aamuun saakka märässä maassa.

Sinulle, rakas Lähimmäiseni, kirjaan tämän päivän evääksi Juha Vähäsarjan päivän sanan: "Aina arkun lähtiessä liikkeelle Mooses sanoi - Kulje edellämme, Herra! Hajota vihollisesi, karkota vastustajat tieltäsi! Mooses 10: 35.

"Raamatun Jumala on pyhä ja pelottava. Jumala on Isä, se on totta, ja Jeesus kutsuu meitä ystävikseen. Vaikka Jeesus opetti näin, oli hänessä läsnä koko ajan myös jumalallinen pyhyys. Joskus se sai hänet tekemään nuorista ruoskan ja ajamaan rahanvaihtajat ulos Jumalan huoneesta.  Jeesuksen pyhyys ei aiheuttanut kauhua, mutta syntisen oikeaa pelkoa pyhän Jumalan edessä.Hän oli niin kuin se, jolla oli valta.
Herran päivänä Jumalan pyhyys näyttäytyy kaikessa voimassaan. Jumala hajottaa vihollisensa, karkottaa vastustajansa ikuiseen kadotukseen. Ainoa turvapaikka on Jeesuksen sovintoveren suojassa. Siihen suojaan on hakeuduttava jo nyt, sillä Jeesuksen palatessa parannuksen tekeminen on myöhäistä. Armon aika loppuu, maailmaa kohtaa oikeudenmukainen tuomio. Kaikki salattu aukeaa, jokaisen teot tulevat ilmi. Jotka uskovat Jeesukseen, heidät otetaan taivaaseen. Sinne Jumala haluaa meidät jokaisen. Kulje siis edellämme, Herra."

"Kun Herra hoitaa, paimentaa, ei silloin mitään puutu. Hän kaitsemasta minua ei väsy, ei hän suutu. Hän ruokkii taivaan leivällä ja elävällä vedellä virvoittaa sieluani. Minua tiellä autuuden hän ohjaa Hengellänsä. Luo tuoreen, vehmaan laitumen hän kutsuu äänellänsä. Hän tuntee kaikki tarpeeni, hän täyttää köyhän sieluni armollaan avaralla. Ja pimeässä laaksossa jos yksin vaeltaisin ja tuhansissa vaaroissa jos tuskaa maistaa saisin, niin pelkäisi en kuitenkaan, kun vitsallaan ja sauvallaan minua Herra johtaa. Hän sielulleni valmistaa runsaimman armopöydän. Hän Hengellänsä vahvistaa, niin että riemun löydän. Minua seuraa laupeus ja Herran hyvyys, rakkaus päivien loppuun asti." Virsi 375.

Tänä aamuna, 5.11.2014, rakkaudella Mummi

"Ei kommentteja: