torstai 11. kesäkuuta 2015

"Ahneus on perussyntimme"

Rakas Lähimmäiseni, kun astun ulkorapulle paljaalla jalalla, sitä paleltaa. Isä, miksi lämmin kesä viipyy? Isä, olet maalannut siniselle taivaalle loistavan pilven, enkelin siipeä muistuttavan. Haluatko kertoa meille, että enkelit suojelevat meitä? Haluatko kertoa, että et ole unohtanut tätä rakasta pohjoista maatamme, jossa niin monet elävät puutteessa. Herra anna meille kaikille halu jakaa omastamme! Tiedämme, että se on Sinun tahtosi!

Juha Vähäsarja ottaa tänään aiheen Psalmista 140: 13-14: "Minä tiedän, että Herra ajaa kurjan asiaa, hankkii köyhille oikeuden. Totisesti vanhurskaat saavat kiittää sinun nimeäsi ja oikeamieliset saavat asua sinun kasvojesi edessä."

"Kansan sivistys mitataan sillä, kuinka se pitää huolta heikoimmistaan.
Se, joka ajaa Jumalan asiaa, ei voi kääntää selkäänsä köyhille ja onnettomille. Jumalan omat edistävät hänen tahtonsa toteutumista. Jumala tahtoo ajaa köyhän asiaa ja hankkia onnettomille oikeuden.
Ahneus on perussyntimme. Siihen ei saa sopeutua, vaan siitä on tehtävä parannus. Jumala sanoi kerran: "Voi niitä, jotka vääriä säädöksiä säätävät, jotka katalia päätöksiä tekevät estääkseen heikkoja saamasta oikeutta, riistääkseen kansan köyhiltä lain turvan, anastaakseen leskien varat, ryöstääkseen orpojen perintöosan. Miten te aiotte selviytyä tilinteon päivästä, kun kaukainen rajuilma ehtii tänne? - Se rajuilma on jo tulossa, on aika muuttaa suuntaa. Nyt on armollisen mielen aika."

Rakas Lähimmäiseni, eikö Espanjakin selvinnyt alennustilasta, kun jokaisen palkasta otettiin määräosa valtion pelastamiseksi. Jos Suomessa tehtäisiin tällainen tasaus kaksi kertaa vuodessa, selviäisikö maamme ahdingosta, ettei tulisi Kreikan kohtaloa? Isä, anna anteeksi, kun Mummi politikoi! Herätä meidän kansamme ahneudesta kuuntelemaan Sinun puhettasi! Aamen.

Tänä aamuna, 11.6.2015, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: