keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Anna meille Kristuksen mieli!

Rakas Lähimmäiseni, kyllä juhannusruusu tietää! Tänään 24.6. on kaksi suloista valkoista ruusua puhjennut. Eikös Juhannus ollut ennen 24.6! Joku pahoitteli juhannuksena, että juhannusruusuruusu ei muista aueta. Näin luonto tietää oikean ajan kukoistaa ja kuolla, kun Jumala sitä johtaa. Mekin saamme elää Jumalan hyvässä hoidossa kaikki päivämme ja kiittää! Juha Vähäsarja ottaa päivän Sanan Filippiläiskirjeestä. Fil. 1:9-10:

"Rukoilen myös, että rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää."

"Vastasyntyneen usko on innokasta ja äänekästä, mutta joskus hieman taitamatonta. Tällä on epärealistinen usko omaan uskoonsa, eivätkä juuret ole vielä kasvaneet kiinni Kristukseen ja sanaan. Seurakunnan paimeneksi tai opettajaksi ei tule siksi Uuden Testamentin mukaan asettaa vastakääntynyttä.
Kypsän uskon merkki on suuri luottamus Jumalaan ja vain vähäinen luottamus omaan itseen. Sen merkki on harkintakyvyn ja rakkauden kasvu toisia kohtaan. Kun juuret ovat syvällä Kristuksessa ja sanassa, eivät toisten erilaisuus ja väärätkään näkemykset uskosta järkytä. Kypsyyden merkki on kuuntelemisen syventyminen kuulemiseksi. Ja kaikkein merkitsevintä; kypsä kristitty erottaa oleellisen ja tärkeän epäoleellisesta ja toisarvoisesta. Tärkeintä on puhdas evankeliumi ja syntien anteeksiantamus. Muu on jo sitten paljon vähempiarvoista, jos tärkeää ollenkaan."

Rakas Jumala, tee meistä sydämen kristittyjä, anna Kristuksen ohjata kaikkea elämässämme! Anna meille
Kristuksen mieli! Aamen.

Tänä aamuna, 24.6.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Maaria Perälä kirjoitti...

Aamen, aamen, aamen.

mummi kirjoitti...

Kiitos, Maaria! Iloitsen Sinun teksteistäsi! Jeesusiloa kesääsi! Mummi