sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

"Hiljainen luottamus on teidän voimanne."

Rakas Lähimmäiseni, tämän sunnuntain rukous Sanan ajassa: "Herra Jeesus, kiitos, että sinun kutsusi on yhä voimassa. Älä anna tämän maailman uusien ilmiöiden hämätä meitä ajattelemaan, että sinä olisit muuttunut. Näytä meille, mitä sinun seuraamisesi merkitsee tänään, tässä ajassa. Tee meistä sinun opetuslapsiasi, jotka osaavat puhua ymmärrettävää kieltä ja rakastaa, ei vain sanoissa, vaan myös teoissa."

Juha Vähäsarja on ottanut tekstiksi Jes. 30: 15: "Näin sanoo Herra, Jumala, Israelin Pyhä: - Jos käännytte ja pysyttee levollisina, te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne."

"Hiljainen luottamus on Pyhän Hengen työn kauneimpia hedelmiä. Sen vastakohtana on tämä nykyinen kaikkialle levinnyt asenne "minulle nyt ja heti". Jumalan myllyt ovat aina jauhaneet hitaasti, mutta varmasti. Kuukausi tai vuosi on vain henkäys Jumalan hallinnan historiassa. Näin on yhä, olkoon maailma kuinka levoton tahansa.
Herra tekee työnsä ja toteuttaa suunnitelmensa. Meidän tehtävämme on tuoda asiamme hänelle ja pysyä levollisina. Ken sen osaa, on varmasti istunut kärsimyksen koulussa jo useamman lukukauden. Ja sellainen ihminen voisi meille hätäisemmille kertoa: kannattaa kääntyä Herran puoleen ja kannattaa odottaa ja luottaa. Näin tekevät eivät tule koskaan pettymään, sillä Jumalaan ei kukaan ole koskaan luottanut turhaan."

Kerron Sinulle, Ystäväni, meidän "luottamuksestamme" täällä Vaasassa. Herra kehoitti kirjoittamaan kirjasen."Herran hoidossa". Sen myynnistä tuli 25000 markkaa. Kyselimme Isältä, mihin rahat pannaan? "Lähimmäiskotiin" oli vastaus. Se oli täysin uusi asia! Alettiin kysellä minkälainen koti se olisi?
Seurakunta perusti  Lähimmäiskotitoimikunnan joka hoiti rahastoa. Me seurakuntalaiset luimme Raamattua "Toisenlaisissa teeilloissa" ja rukoilimme Lähimmäiskotia. Anneli-ystävä, sai tiedon sanat kohta alettuamme: "Rukoillaan kivitaloa meren rannalta!" Viisi vuotta rukoiltuamme saimme vuokrata ison kivitalon meren rannalta! Siellä saimme elää Jeesuksen siunaamaa seurakuntaelämää kymmenen vuotta. Emme odottaneet turhaan, Herra oli kanssamme kaikessa! Me saimme ihmetellä, kuinka Jumala lähetti avun aina kun sitä tarvitsimme. Järjestimme lähimmäisiltoja ja seuroja. Kodin piha oli iso. Mainio paikka erilaisten tapahtumien järjestämistä varten. Vuosien myötä talon pito kallistui ja koti piti antaa pois.
Sen jälkeen Lähimmäisyhdistys on auttanut  lähimmäisiä avustuksin ja viime vuosina myös ruoka-avuin. Innokas nuorten joukko on tullut työhön! Kiitos Karin ja ystävät! Kiitämme Jumalan ihmeellisestä johdatuksesta! Varoja saamme lahjoituksin, Radio-konserttien ja Kirkko-konserttien kautta. Vaasalaiset antavat mielellään varoistaan puutteessa eläville lähimmäisille. Jumala palkitkoon jokaisen lahjan antajan!

Tänä aamuna, 14.6.2015, rakkaudella Mummi.

Ps. Paranna, rakas Jumala, Juhani, puheenjohtajamme, täysin terveeksi leikkauksen jälkeen, ja auta meitä kaikkia jaksamaan! Kiitos, että autat! Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli mielenkiintoista lukea tuosta mitä teillä on siellä ollut ja on. Herra on voimallinen. Meille vain odottaminen on usein kovin vaikeata. Metsäntyttö

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö, Jeesukselle yksi päivä on kuin kaksi vuotta! Kun sain kehoituksen: "Kirjoita Herran hoidossa!" Ihmettelin sitä. Mitä se tarkoittaa? Miksi minulle tällainen kehoitus? Osaanko minä kirjoittaa? Ja sitten unohdin koko asian. Meni kaksi vuotta, niin Herra uudisti käskynsä: Nyt niin voimakkaana, että siitä paikasta menin kirjoituspöydän ääreen rukoilemaan Herran eteen: mistä on kysymys? Kuin itsestään sain sanat ensimmäiseen kappaleeseen. Sanat osoitettiin omille pojilleni ja kummilapsilleni. Olin jätänyt tärkeän työn tekemättä! En ollut kertonut heille Herran hyvyydestä, koska mieheni sen kielsi silloin, kun Jeesus tuli elämääni. "Herran hoidossa" kirjanen lähti nopeasti käsistäni. Kolmessa kuukaudessa myin 1000 kappaletta. Näin yllättävästi Herra toimii! Mummi