sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tuomiosunnuntai


Rakas Lähimmäiseni, herään puoli viideltä virkeänä. Rukoilen puolestasi, että Herra siunaisi Sinunkin lepopäiväsi. Kiitetään Isän huolenpidosta! Minun maailmani on lumivalkoinen. Marjapensaat ja mongoolianvaahtera seisovat hiirenhiljaa, ettei paksu lumipuku putoaisi ennenkuin kaikki aamunvirkut ovat saaneet sitä ihailla.

Kirkkovuoden viimeinen sunnuntai on tuomiosunnuntai. Matt. 25: 31-46, päivän saarnateksti alkaa näin: "Mutta kun Ihmisen poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan,  silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa lampaat vuohista. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle. Silloin kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: "Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. Sillä minun oli nälkä ja te annoitte minulle syödä, minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; minä olin alaston, ja te vaatetitte minut, minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa, minä olin vankeudessa ja te tulitte minun tyköni."

Vasemmalla puolellaan oleville Kuningas sanoo saman, mutta toteaa, että he eivät auttaneet häntä, kun hän apua tarvitsi. Molemmat ihmettelevät, koska olisi pitänyt auttaa, ja Jeesus vastaa: "Totisesti minä sanon teille, minkä olette tehneet tai jättäneet tekemättä yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet tai jättäneet tekemättä minulle."

Vasemmalla puolella olevat tuomitaan iankaikkiseen rangaistukseen ja oikealla puolella olevat vanhurskaat, jotka tuntevat Jeesuksen ja ovat pesseet vaatteensa Karitsan veressä, pääsevät iankaikkiseen elämään. 

Kun vielä elämme, meillä on mahdollisuus valita Jeesus ja rikas elämä Jumalan yhteydessä. Tänäänkin Jeesus kutsuu Sinua: "Joka janoaa, tulkoon minun tyköni ja juokoon!" Jeesus kutsuu Sinua seurakuntaasi Sanaa kuulemaan ja ehtoolliselle! Jeesus haluaa antaa Sinulle levon ja rauhan sydämeen, rakas ystäväni!

Tänä aamuna, 23.11.2014, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Siunattuja kirkkovuoden viimisiä päiviä sinulle mummi♥

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, ilolla rukoilen samaa Jumalan rauhaa Sinulle ja kaikille lukijoilleni. Me tiedämme, että Isä on kanssamme kaikessa. Kiitos, Sylvi! Mummi