sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

Rakas Lähimmäiseni, kiitos nousee sydämestä; yskä on väistynyt, saa nukkua syvää unta Isän sylissä! Sinulle, rakas lukijani toivotan Herran siunaamaa lepopäivää! Tänään kohtaamme seurakunnassa Kristuksen, joka on Jumalan kirkkauden säteily!

Päivän otsikko on kynttilänpäivä. Nyky-Suomen sanakirja sanoo: että se on katolisessa kirkossa vietettävä Jeesuksen temppeliin tuomisen ja Marian puhdistumisen muistojuhla. Kynttilänpäivänä vihittiin kirkolliseen käyttöön määrätyt kynttilät koko vuotta varten. Kynttilänpäivä on myös kansanomaisen kalenterin merkkipäivä.

Päivän evankeliumitekstissä Luukas 2: 22-33, Samuel iloitsee Jeesus-lapsi sylissään: "Herra nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään sanasi mukaan, sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille."

Nämä Samuelin tiedon sanat antakoon meillekin voimaa rukoilla, että Jumalan kirkkauden säteily Kristuksessa valtaisi kaikki kansat ja tulisi Israelin voimaksi näinä viimeisinä aikoina. Rakas Jumala, anna Sinun rakkautesi Jeesuksessa vallata päättäjien sydämet ja lopeta, Kaikkivaltias Jumala, sodan kärsimykset maailmasta! Aamen

Tänä aamuna, 8.2.2015, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: