maanantai 29. kesäkuuta 2015

Jumalan kohtaaminen.

Rakas Lähimmäiseni, eilen saimme tuntea kesän lämpöä. Eilen saimme myös kohdata Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ehtoollisella. Kiitos, rakas Jumala, vapaudesta ja rauhasta, jonka olet meille Pojassasi, Jeesuksessa Kristuksessa, valmistanut! Herra, siunaa meidän kaikkien alkava viikko Sinun kunniaksesi!

Elia kohtasi Sinut, Pyhä Jumala, hiljaisessa tuulen huminassa. Juha Vähäsarja on valinnut sen tämän päivän aiheeksi: "Herran ääni sanoi: "Mene ulos ja seiso vuorella Herran edessä. Herra kulkee siellä ohitsesi." Nousi raju ja mahtava myrsky, se repi vuoria rikki ja murskasi kallioita. Mutta se kävi Herran edellä, myrskyssä Herra ei ollut. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys, mutta Herra ei ollut maanjäristyksessä. Maanjäristystä seurasi tulenlieska, mutta Herra ei ollut tulessakaan. Tulen jälkeen kuului hiljaista huminaa. Kun Elia kuuli sen, hän peitti kasvonsa viitallaan, meni ulos ja  jäi seisomaan luolan suulle." 1 Kun.10.11-13.

Myrsky tuhoaa kaiken alleen: armoton ja raju, säälimätön henkilöön katsomaton. Myrsky synkentää ilman, tuo pimeyden ja pelon. Se halkoo vuoret ja kalloit, kukaan ei ole turvassa. Maanjäristys saa perustukset huojumaan. Turvana ollut tukeva maa ei enää suojaa kulkijaa..Maan eläessä tukevinkin rakennus sortuu.
Tuli polttaa varomatonta. Se muuttuu tuhoisaksi tulimereksi pienestä kytevästä kipinästä. Tuuli antaa tulelle voiman ja sen levittyä sammuttaminen on työlästä ja vaatii uhrauksia.
Mutta hiljaisessa tuulen huminassa voin nostaa kasvoni tuulta vasten ja hengittää syvään raitista vuoristoilmaa omilla keuhkoillani. Hiljaisessa tuulen hyminässä en pelkää, vaan suljen silmäni, peitän kasvoni viitallani: "Herra, puhu, palvelijasi kuulee."

Tänä aamuna, 29.6.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Kaunis teksti on sinulla jälleen. Sain myös Juha Välisarjan hartauskirjan (joka päivälle teksti) kun tilasin Elämä lehden. En enää muista milloin sen tilasin. Huolta vailla on sen kirjan nimi.

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, minun kirjani nimi on Jumalan kämmenellä. Vähäsarja kirjoittaalyhyitä, minulle sopivia tekstejä, siksi niitä jaan. Ole siunattu! Mummi