torstai 12. toukokuuta 2016

Hengittävä ja synnyttävä luomakunta.

Rakas Lähimmäiseni, Isä on hemmotellut meitä aurinkoisilla päivillä. Mummikin on istuttanut muutamia kukkia pihaan siinä toivossa, että ne ilahduttavat kukinnoillaan pitkälle kesään. Sen seurauksena ristiselkää porottaa ja uni ei tule. Rauhoita, Sinä Isä, meidän mielemme ja ruumiimme yön lepoon. Kiitos, että Sinä sen teet! Kiitos, että kesän vihreyden olet jo meille avannut! Aamen.

Jorma Laulaja kirjoittaa tänään: "Jumalan verso". Milloin ihminen luopuu omastaan toisen hyväksi, milloin oikeus ja rakkaus kasvavat kuin vihreät versot? "Messiaan tullessa!", sanoo profeetta Jesaja. Pyhän Hengen voimassa ja Kristuksen rakkauden muuttaessa itsekkään mielen, todistavat evankelistat ja apostolit.
Emme osaa täysin selittää siemenen itämistä tai hedelmän kypsymistä, emme kykene itse luomaan elämää. Mutta hengittävä ja synnyttävä luomakunta, kevät ja ruska - mikään ei kestä, jos Jumala irrottaa siitä otteensa.

Jumala kiitän, että sinulla on voima ja valta ja että Pyhän Hengeen tuuli puhaltaa missä tahtoo. Opeta minut elämään siitä lahjasta, että sinä annat kaiken elämän. Tulevan elämänkin sinä olet itse suunnitellut ja tehnyt.

Ja niin kuin maa työntää versoa, niin kuin puutarha saa kylvetyn siemenen kasvamaan, niin Herra, minun Jumalani saa vanhurskauden versomaan. Jes. 61;11."

Tänä aamuna, 12.5.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: