keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Pyhä kaste

Rakas Lähimmäiseni, välikysymykseen ei kukaan osannut vastata. Siksi kirjoitan kdonneet tekstit uudelleen. Kestävätkö ne paikallaan?

Tiistai 10 toukokuuta 2016.

Rakas Lähimmäiseni, viime sunnuntainsaarna avasisydämeeni jotain oleellista ehtoollisesta ja kasteesta. Se oli ahaa-elämys! Olisin halunnut kertoa sen Sinulle. Kuuntelin Markus Pöyryn saarnaa ja luin tekstejä, mutta minun oli todettava niinkuin isäni sanoi kuolinvuoteellaan: "Ei sitä voi toiselle kertoa!"

Isäni silmät revähtivät auki ja hän sanoi: "Kirkasta, kirkasta!" Kysyin hänektä: "mitä sinä näet?" Hän vastasi: "Ei sitä voi toiselle kertoa!" Ystävä, kuuntele Sinäkin Markus Pöyryn saarna Lähetyshiippakunnan sivulta. Pyhä Henki sen sinulle Sanasta kirkastaa!

Nyt olen laittanut kastetodistukseni kehyksiin rukouspaikkani eteen, että muistaisin Jumalan lahjan kaikkein muistamattomimpanakin päivänäni. Muista Sinäkin, ystäväni, että jo kasteessamme Jumala otti meidät omkseen. Hän sanoi: "Älä pelkää, minä oeln sinut nimeltä kutsunut. Sinä plet minun."Jes. 43:1. Saimme ristinmerkin kasvoihimme ja rintaamme, ja vedellä "Pesten" saimme nimemme, kun pappi kastoi meidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Katekismus sanoo kasteesta: "Kaste vaikuttaa syntien anteeksiannon, vapauttaa synnin, kuoleman ja Prkeleen vallasta, sekä antaa iankaikkisen autuuden kaikille, jotka uskovat Jumalan sanat ja lupaukset niin kuin ne kuuluvat.  Mitkä ovat nämä Jumalan sant ja lupaukset? Vastaus: Ne, jotka Herramme Jeesus Kristus lausuu Markuksen viimeisessä luvussa: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

Tänä aamuna, 10.5. 2+16, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: