perjantai 22. heinäkuuta 2016

Mustikka, luonnon eliksiiri.

Rakas Lähimmäiseni, huikaisevan kirkas aammu jo luo valoaan kello neljä herätessäni. Kiitos, Isä, rauhaisesta yöstä! Olen säilönyt mustikoita. Sata litraa on tavoite. Rakas kummilapseni on näppärin käsin niitä minulle poiminut. Nyt katson, jos Isä antaa elonpäiviä, onko mustikka sellainen eliksiiri silmille, joksi sitä on nimitetty.

Jo vuosia sitten, Teuvoni löysi lehtiartikkelin, jossa mustikkaa kehuttiin silmien lääkkeeksi. Meillä on aina ollut paljon mustikoita pakkasessa. Kaihia ei ole tarvinnut vielä laikata. Mutta tänä keväänä kuulin, että rappeuma on ilmestynyt vasempaan silmään. Omega kolme piti lopettaa verenohennuslääkkeen takia. Vaaraton luonnonlaake mustikka hoitakoon nyt silmiäni kolme kertaa päivässä. Kerron Sinulle kanssakulkijani, paraniko rappeuma talven aikana, vai uhkaako se vielä näköäni. Isä, anna uuttaluova voimasi avukseni!

Laulathan kanssani virren 397. Se antaa turvallisuutta ja luottamusta Jumalan huolenpitoon ja parantavaan voimaan:
"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla. Herra seurakunnassansa aina hoitaa lapsiansa. Armonsa hän heille antaa, käsillänsä heitä kantaa. Käsistä ei väkevistä mikään heitä irti riistä. Omakseen hän heidät osti, kuolemasta eloon nosti. Milloin murheet heitä kohtaa, niiden alla Herra johtaa, ilon lohdun antaa heille, uuden voiman uupuneille. Iloitse siis auttajasta, Herran kansa Jumalasta! Maahan lyö hän vainoojamme, sanansa on voimanamme. Käyköön myöten taikka vastaan, eipä Isä hylkää lastaan. Herra ohjaa parhaaksemme kaikki vaiheet päiviemme."

Tänä aamuna, 22.7.2016, rakkaudella Mummi. 

Ei kommentteja: