keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vanhurskauttaminen.

Rakas Lähimmäiseni, eilisessä blogitekstissä Jeesus julisti meidät autuaiksi. Yksi Jeesuksen lupauksista oli, että autuaita ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta, sillä heidät ravitaan, ja myöhemmin: "Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta."

Rakas ystävä, vanhurskas-sana esiintyy harvoin saarnoissa. Tiedätkö, mitä tuo meille tärkeä sana pitää sisällään? Olen kirjoittanut Mellerin puheesta muistiin: "Meidän syntimme sälytetään Jeesuksen päälle. Hän kuolee ja syyllinen julistetaan syyttömäksi. Ihminen katsotaan arvolliseksi, vanhurskautetaan! Ei koskaan enää eroa Jumalasta! Vanhurskaat ovat ylösnousemuksen lapsia. He pääsevät Aabrahami, Iisakin ja Jaakobin Jumalan, elävän Jumalan luokse. Jumala ei ole kuolleiden Jumala, Hän on elävien Jumala. Jumalalle kaikki ovat eläviä."

Roomalaiskirjeen 3: 21-28: "Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat sybtiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaakseen vanhurskauttaan, koska hän on jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sillä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois. Minkä lain kautta? Tekojenko lakien? Ei, vaan uskon lain kautta. Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta ilman lain tekoja."

Kiitos, Pyhä Jumala, että Sinä vanhurskautat meidät uskon ja Jeesuksen veren kautta. Kiitos, että tämä Sinun rakkautesi sinetti on niin luja, että saamme aina ja ikuisesti olla Sinun kanssasi. Kiitos, että lupaat pelastaa perhekuntammekin! Ole ylistetty Kolmiyhteinen Jumala! Aamen

Tänä aamuna, 23.10,2013, rakkaudella Mummi.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Pyhä Jumala ja Isä, että saan tänäänkin, tässä ja nyt uskoa Jeesuksen kautta kaikki syntini anteeksi!
Johdata sinä Herra ja laske rauhasi ja apusi, kun itse en jaksa, enkä osaa!
t. yx waari

mummi kirjoitti...

Iloa ja lepoa Herrassa, Sinulle yx waari! Mummi