tiistai 28. lokakuuta 2014

"Jeesus, lohdutukseni"

Rakas Lähimmäiseni, lehdet ja tiedoituvälineet ovat kertoneet monia suru-uutisia eri puolilta  Suomea. Pimeä vuodenaika ja elämän vaikeudet murentavat mielen. Eteen tulee viimeinen pisara.

"Hätä ja tuska maailman suurempi on kuin aavistan, ken voisi kärsivää auttaa?"

Kansallisrunoilijamme Elias Lönnrot mietti näitä 1870, kun uudisti Isak Ervastin runon vuodelta 1732. Virsikirjaan se tuli 1886. Tänäänkin voimme tätä virttä laulaa ja tiedämme, että lohdutus ja apu tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä. Rakas Jeesus, lohduta tänään murheellisia!

"Oi Jeesus lohdutukseni ja autuus riemu sieluni, sinulle kiitokseni soi, kun uuden aamun koitti koi. Yön yli jälleen suojelit, vahingot vaarat karkoitit. Mä kaiken, Jeesus armias, taas suljen armosuojahas, niin ruumiini kuin sieluni ja kotini ja perheeni, myös lähimmäiset, ystävät ja päivän työt ja tehtävät. Mua, Jeesus auta valvomaan ja tätä aina muistamaan: on lyhyt ihmiselämä ja iäisyys on edessä. Jo askel riittää siirtämään tulevaan toiseen elämään. Taas anna enkeleittesi turvana olla tielläni. Suo minun olla valmiina, jos kohtaa tänään kuolema, niin etten syntiin nukkuisi, en kadotukseen hykkuisi. Kun voimat riutuu, vähenee, elämän ehtoo lähenee, suo, että silloin uskossa pois nukun tunnon rauhassa. Sen rauhan kuolemallasi, valmistit itse, Herrani. Oi Isä, näitä rukoilen ja turvaan nimeen Jeesuksen. Korvasi kuulkoot huutoni ja heikot huokaukseni. Se sieluni on toivomus ja sydämeni uskallus." Virsi 538

Tänä aamuna, 28.10.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: