sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lähimmäinen, Jumalan antama haaste!


Rakas Lähimmäiseni, eilen kaksi rakasta ystävää oli luonani. Luimme Sanaa ja kiitimme hyvää Jumalaa, joka on pelastanut meidät jokaisen "hautaan vaipuvien joukosta," niinkuin Psalmi 30 sanoo: "Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä pelastit minut, etkä sallinut viholliseni iloita minusta. Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin ja sinä paransit minut. Herra, sinä nostit minun sieluni tuonelasta, sinä herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta." Herra hoiti ja vahvisti meitä yhteisessä ylistyshetkessämme!

Illalla tuli vielä rakas kummilapseni äitinsä ja pikkuveljensä kanssa luokseni. Ystävien läsnäolo ja lapsen rukous toi ilon mummin sydämeen. Nyt ei uni ota tullakseen. Tänään, lepopäivänä on aiheena rakkauden kaksoiskäsky, josta Jeesus sanoo, että ei ole mitään suurempaa käskyä kuin nämä.

Markus 12: 28-34: "Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut, joka oli kuullut heidän keskustelunsa ja huommannut hänen hyvin  vastanneen heille, ja kysyi häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?" Jeesus vastasi: "Kuule Israel: Herra meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa; ja rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi." Toinen on tämä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi." Ei ole mitään käskyä suurempaa kuin nämä." Seurakunnassa kuulemme tästä lisää.

Minulle Jumala esitteli lähimmäisen vuonna 1986, kun hän kehotti antamaan kirjani tuoton Lähimmäiskotiin. Elimme lähimmäisten kanssa Lähimmäiskodissa liki kymmenen vuotta. Sen jälkeen olemme auttaneet puutteessa eläviä lähimmäisiämme keräämiemme varojen turvin.

Torstaina 30.10.2014 klo 18 on Vaasan kirkossa kirkkoilta, jossa esiintyvät mm. nuoret taitajat: Tarmo Peltokoski 14v, Milja Pukkila 14v ja Jimi Järvinen 18v. Kolehti lähimmäisille. Tule kuulemaan ja kannustamaan nuoria taitajia ja auttamaan Lähimmäisiä!

Tänä aamuna, 19.10.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: