keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jeesus tuomitaan

Rakas Lähimmäiseni, hiljaisella viikolla seuraamme Jeesuksen tietä ristille. Tässä maailmassa tapahtuu paljon asioita. Suomessa valmistaudutaan vaaleihin. Harkitaan, ketkä maamme päättäjistä pystyvät yhteistyöhön, johtamaan maan asiat vakauteen. Surraan surevien kanssa ja iloitaan iloitsevien kanssa.

Rakas Lukijani, iloitse kanssani, sillä elävä Vapahtajamme, Jeesus Kristus, Pyhä Henki ja Taivaallinen Isä tuli mummin sydämeen neljäkymmentäyksi vuotta sitten, niin että sen tunsin ja kiitin siitä, ja iloitse kanssani, että mummille on tänään syntymäpäivä! Liitän tähän päivän kunniaksi harjoitustyöni: "Hiljaisen viikon ruusut". Ilahduttakoon nämä ruusut Sinua, jolla myös on merkkipäivä tai tavallinen elinpäivä. Meidän kaikkien on hyvä elää Jeesuksen seurassa!

Seurataan Jeesuksen kärsimystietä Sanan ajan mukaan: Otsikko on "Jeesus tuomitaan. Jeesus vietiin nyt maaherran eteen. Tämä kysyi: "Oletko sinä juutalaisten kuningas?" "Sinä sen sanoit", Jeesus vastasi. Ja kun ylipapit ja vanhimmat syyttivät häntä, hän ei vastannut mitään. Silloin Pilatus sanoi hänelle: "Etkö kuule, kuinka raskaita todisteita he esittävät sinua vastaan?" Mutta Jeesus ei vastannut yhteenkään hänen kysymykseensä. Tämä ihmetytti maaherraa suuresti.-- Matt. 27: 11-32."

"Herra, kun ylipapit ja vanhimmat syyttivät sinua, sinä et vastannut mitään. Miksi et? Olisithan sinä voinut selittää heille kaiken ja vaientaa heidät omalla viisaudellasi ja voimallasi. Sinä et tehnyt niin. Sinä valitsit heikkouden tien. Olit haavoitettu ja ihmisten hylkäämä. Herra, se oli sinun tiesi, tie, jonka Isä oli sinulle antanut. Ylistys sinulle, uskollinen Jeesus!"

Tänä aamuna, 1.4.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Siunattua merkkipäivää Sinulle! Kauniit ruusut kyllä ilahduttavat:) Tuosta sinun tekstistä tuli jotenkin uudella tavalla ajateltua sitä, että Jeesuskin on ollut syyttäjän edessä, syyttömänä tosin. Minullakin on tänään tekstiä syyttäjästä, kuinka meidän syyttäjämme heitetään ulos:
(toisestatodellisuudesta.blogspot.fi).

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö, yritin vastata sinun tekstiisi, mutta en onnistunut. Mummi ei ole teknikko! HYvää pääsiäistä Sinulle! Mummi