tiistai 31. maaliskuuta 2015

Valkoista mustaksi

Rakas Lähimmäiseni, tänään samme seurata, kuinka ylipapit ja koko neuvosto etsi väärää todistusta Jeesusta vastaan tappaakseen hänet: "ja he sanoivat: "Tämä on sanonut: "Minä voin hajottaa maahan Jumalan temppelin ja kolmessa päivässä sen rakentaa." Silloin ylimmäinen pappi nousi ja sanoi hänelle: "Etkö sinä vastaa mitään siihen, mitä nämä todistavat sinua vastaan?" Mutta Jeesus oli vaiti. Niin ylimmäinen pappi sanoi hänelle: "Minä vannotan sinua elävän Jumalan kautta, että sanot meille, oletko sinä Kristus, Jumalan Poika." Jeesus sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanoit. Mutta minä sanon teille: tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä." Silloin ylimmäinen pappi repäisi vaatteensa ja sanoi: "Hän on pilkannut Jumalaa. Mitä me enää todistajia tarvitsemme? Katso, nyt kuulitte hänen pilkkaamisensa. Miten teistä on?" He vastasivat sanoen: "Hän on vikapää kuolemaan." Silloin he sylkivät häntä silmille ja löivät häntä nyrkillä kasvoihin; ja toiset sivalsivat häntä poskelle."

Kiitos Jeesus, että kestit kaiken tämän ja pelastit ristillä meidät!" Aamen.

"Mutta Pietari istui esipihassa ja hänen luoksensa tuli muuan palvelijatar ja sanoi: "Sinäkin olit Jeesuksen galileslaisen seurassa." "En ymmärrä mitä sanot."  "En tunne sitä miestä"  "En tunne sitä miestä." ja samassa lauloi kukko. Niin Pietari muisti Jeesuksen sanat, jotka hän oli sanonut: "Ennenkuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät", ja Pietari meni ulos ja itki katkerasti."

"Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän katui, ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille ja sanoi: "Minä tein synnin, kun kavalsin viattoman veren." Mutta he sanoivat: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi. Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, ja lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi.

Rakas Jumala, Sinä tunnet meidän ihmisten heikkouden. Armahda meitä! Kiitos, Jeesus, että sinä tämänkin kestit ja aina meitä armahdat! Aamen.

Tänä aamuna, 31.3.2015, rakkaudella Mummi
Ps. Matt. 26:57-27:10.

Ei kommentteja: