perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kasteen armo

Rakas Lähimmäiseni, tänään on aprillipäivä.  Päivä, jolloin voi luvalla keksiä jekkuja ja saada toinen katsomaan olematonta. Mummi on syntynyt aprillipäivänä. Isäni pyysi tallimiestä, Lauria, hakemaan kätilöä, mutta mies vastasi: "En mäne, se on aprilliä! Isä haki kätilön ja sain syntyä turvallisesti. Siitä asti olen saanut elää Jumalan kämmenellä.

Kasteessa Jumala ottaa meidät kirjoihinsa, Jumalan valtakunnan kansalaisiksi. Pappi kehoittaa vanhempia ja kummeja kertomaan lapselle Jumalasta: Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä, että Jumala haluaa elää kanssamme ja kutsuu lähelleiseen, yhteyteensä,  jokaista. Seurakunnan päiväkerhossa olen itsekin saanut olla kertomassa Jumalan ihmeellisestä läsnäolosta 4-5 vuotiaille lapsille. Mutta omille pojilleni opetin vain iltarukouksen ja heidän kysyessään Jumalasta, vastasin ulkokohtaisesti , kun en itsekään tuntenut vielä Jeesusta. Olen nähnyt, että Jumala pitää huolen lapsista. Pyhä Henki johdattaa ja antaa hyvän siemenen itää lapsen sydämessä. Jeesus kutsuu omakseen jokaista.. Vasta Jumalan läsnäolo elämässämme, avaa meille elämän koko rikkauden. Rukoillaan rakkaittemme ja kaikkien ihmisten puolesta että Sana avautuisi!

Eilen raamattupiirissä luimme Apostolien tekoja. Jeesus varusti opetuslapsiaan jo ennen ylösnousrmustaan: "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin asti."

Jeesus istuu nyt Isän oikealla puolella ja on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, mutta  Jeesus asuu myös sydämissämme Pyhän Hengen kanssa. Pyhä Henki johdattaa, avaa Sanan ja sakramentit meidän rikkaudelsemme. Me tiedämme, että Jumala pitää meistä omistaan huolen. Uskotaan ilosanoma Jeesuksesta ja kiitetään meitä rakastavaa kolmiyhteistä Jumalaa!

Tänä aamuna, 1.4.2016, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos. aurinkoista ja hyvää viikonloppua sekä siunattua alkanutta huhtikuuta!

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, kiitos, samaa toivotan Sinulle ja perheellesi sinne naapurimaahan! Mummi