perjantai 24. kesäkuuta 2016

Uskossa kasvaminen.

Rakas Lähimmäiseni, tyyni, sumuinen aamu kutsuu meidät juhannusaattoon. Mikä rauha, mikä lepo! Ei ole lähtemistä eikä tulemista, on rauhan hetki Jumalan kanssa Suomen kesässä! Nyt on aikaa rukoilla Jumalan varjelusta kaikkiin matkoihin ja kaikkiin juhliin! Herra ole läsnä ja auta! Estä riidat ja johdata rauhaan levottomat! Sinä olet rauhan ruhtinas! Kiitos, että tänääkin kutsut väsyneitä lepoosi, rakkaiksi lapsiksesi! Herra siunaa jokaisen juhla!

Juha Vähäsarja puhuu äskenkääntyneistä. Fil. 1:9-10. "Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää,"

Vastakääntyneen usko on innokasta ja äänekästä, mutta joskus hieman taitamatonta.Tällä on epärealistinen usko omaan uskoonsa, eivätkä juuret ole vielä kasvaneet kiinni Krietukseen ja sanaan. Seurakunnana paimeleksi tai opettajaksi ei tule siksi Uuden Testamentin mukaan asettaa vastakääntynyttä.
Kypsän uskon merkki on suuri luottamus Jumalaan ja vain vähäinen luottamus omaan itseen. Sen merkki on harkintakyky ja rakkauden kasvu toista kohtaan. Kun juuret ovat syvällä Kristuksessa ja sanassa, eivät toisten erilaisuus ja väärätkään näkemykset uskosta järkytä. Kypsyyden merkki on kuuntelemisen syventyminen kuulemiseksi. ja kaikkein merkittävintä, kypsä kristitty erottaa oleellisen ja tärkeän epäoleellisesta ja toisarvoisesta. Tärkeintä on puhdas evankeliumi ja syntien anteeksiantamus. Muu on jo sitten paljon vähempiarvoista, jos tärkeää ollenkaan."

Tänä aamuna, 24.6.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: