torstai 9. lokakuuta 2014

Katso Jeesukseen


Rakas Lähimmäiseni, uusi aamu, uusi mahdollisuus kohdata ystävä, tai ainakin rukoilla hänen puolestaan. Herra siunatkoon sinua läsnäolollaan, ystäväni!

Kirjojeni välistä sujahti lattialle lappunen. Siinä Birgit Ahokas kysyy Sinulta ja minulta: "Kuka on ystäväsi?
- Hänkö. joka asuu kaukana, mutta on silti niin lähellä sinua. - Hänkö, jota et ole tavannut pitkään aikaan, mutta joka kulkee ajatuksissasi mukanasi jossain mielen pohjalla. - Hänkö, joka saa tuntemaan olosi mukavan kotoisaksi pelkällä läsnäolollaan - Hänkö, jonka vuosien takaa tavattuasi saa menneet vuodet unohtumaan. - Hänkö, jonka sanojen ja tunteen ilmaisun aitoudesta voit olla täysin vakuuttunut. - Hänkö,  jolle uskallat vuodattaa sydämesi syvimmät salaisuudet pelkäämättä, että sinua niillä satutetaan. Kun minulla on yksikin tällainen ystävä, niin minulla on maailmassa kaikki! Oletko samaa mieltä?

Päivän sanan avaa meille pastori Juha Vähäsarja: "Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava, jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän. Joh. 3:14-15.

Evankeliumi on annettu niin alas meidän ulottuvillemme, että heikoinkin voi sen itsellensä omistaa. Eihän muuten olisikaan kyseessä evankeliumi. Kun Jeesus opetti pelastumisen salaisuudesta Nikodeemukselle, hän vertasi tulevaa ristiinnaulitsemistaan Mooseksen korottamaan pronssiseen käärmeeseen erämaassa. Jokainen  käärmeen pureman saanut, joka katsoi korotettuun käärmeeseen, parani. Sen lähemmäksi ei voinut armoa enää tuoda. Jokainen, joka vain uskoi Moosesta ja nosti katseensa, pelastui. Katso ristiinnaulittuun Jeesukseen ja sinulla on taivas ja kaikki sen aarteet omanasi.

Kiitos, rakas Jumala, armosta, jonka Jeesus antaa jokaiselle, joka uskoo häneen! Aamen

Tänä aamuna, 9.10. 2014, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asia on täsmälleen näin.Aurinkoista syyspäivää Sinulle.
Toivottaapi "junaystäväsi"Pirjo

mummi kirjoitti...

Pisjo rakas, kaikesta kiitän Sinua! Olet avannut uusia ovia mummille! Mummi