torstai 18. joulukuuta 2014

"Älä pelkää, usko ainoastaan"

Rakas Lähimmäiseni, Jeesus kanssasi tänään ja joka päivä! Hänen syntymäpäivänsä lahestyy, mietitään vähän, mitä Jeesus meille antaa, kun uskomme Häneen.

Usko, jonka Jeesus antaa omilleen, on luja luottamus Jumalan huolenpitoon. Se on Jumalan lahja meille. Jeesus ylläpitää uskoamme Pyhän Hengen kanssa. Jeesus sanoo jäähyväispuheessaan "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun." Joh. 14:1

Paavali aloittaa ja lopettaa Roomalaiskirjeen puhumalla uskon kuuliaisuudesta. Mitä on uskon kuuliaisuus? Minulle Jumala on antanut ymmärryksen, että uskon kuuluaisuus on kaiken sen totena pitämistä ja siitä elämistä, mitä Raamattu opettaa kolmiyhteisestä Jumalasta, Jeesuksesta ja Hänen työstään uskovan ihmisen elämässä. Jeesuksen nimessä on voima. Paavali toivoo, että syntyisi uskon kuuliaisuus Jeesuksen nimeä kohtaan jokaisessa uskovassa ja pakanakansoissa.

Usko kasvaa pyhien yhteydessä. Seurakunnassa rakennutaan yhteisestä uskosta. Jumalanpalveluksessa Sanan kuuleminen, virret ja ehtoollisyhteys vahvistavat uskoa. Jeesus haluaa jokaisen seuraajansa läheiseen yhteyteen.Hän sanoo: "Tule ja aterioi minun kanssani." Ehtoollisella saamme syntimme anteeksi. Jeesus pukee valkoisiin vaatteisiin. Hän kuulee, kun puhumme Hänelle. Hän lohduttaa ja rohkaisee. Jos usko horjuu, niinkuin Tuomaalla, Jeesus sanoo: "Kosketa minun haavojani." Jeesuksen armohoito sinetöi uskon ja luottamuksen siihen rakkaudentyöhön, jonka Jeesus teki Golgatan keskimmäisellä ristillä.

Jeesus sanoo: "Älä pelkää, usko ainoastaan." Mark. 5:36. Kukaan muu ei voi antaa meille uskoa kuin Jeesus. Anotaan Häneltä uskoa, Hän antaa soimaamatta. Annetaan Jeesukselle syntymäpäivälahja ja mietitään näitä Hänen kanssaan joulunpyhinäkin ja kiitetään!

Tänä aamuna, 18.12. 2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: