perjantai 19. joulukuuta 2014

Ole ylistetty, Valkeuden tuoja!

Rakas Lähimmäiseni, tuskin minun tarvitsee muistuttaa, että jouluun, Jeesuksen syntymäjuhlaan on enää vajaa viikko. Levähdetään vähän tämän kiireen keskellä! Edelleen on epävarmaa, saammeko valkean joulun. Pihan talvipupu on loikkinut portaiden ohi ja jälkien kohdalla on jo maata näkyvissä. Suojasää tuntuu sieraimissa.

Tänä aamuna minua viehättää kertoa sinulle päivänsankaristamme Jeesuksesta. Johanneksen evankeliumista luemme näin: "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus, ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan. Maailmassa hän oli,  ja maailma on hänen kauttansa saanut syntynsä, ja maailma ei häntä tuntenut. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta."

Jeesus sanoo: "Minä olen tullut valkeudeksi maailaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen. Niin kauan kuin teillä valkeus on, uskokaa valkeuteen, että te valkeuden lapsiksi tulisitte. Vielä vähän aikaa valkeus on teidän keskuudessanne. Vaeltakaa, niin kauan kuin teillä valkeus on, ettei pimeys saiai teitä valtaansa. Joka pimeässä vaeltaa, se ei tiedä mihin hän menee."

Rakas Jumala, kiitos, että lähetit Poikasi Jeesuksen Kristuksen maailmaan, keskuuteemme, että voimme elää lähelläsi, ihan sylihoidossa! Kiitos Sanasta, kiitos Pyhän Hengen työstä sydämissämme ja seurakunnassa! Ole ylistetty, Valkeuden Tuoja! Ole ylistetty Kolmiyhteinen Jumala!

Tänä aamuna, 19.12.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: