tiistai 2. joulukuuta 2014

Kristuksen rakkaus ohjaa

Rakas Lähimmäiseni, Sinä ja minä olemme kuulleet näinä päivinä TASA-ARVO sanan lukemattomia kertoja. Herätessäni kello puoli neljä pienessä päässäni heräsi ajatus miettiä mitä tuo sana tasa-arvo oikein tarkoittaa.

Nyky suomen sanakirja: "Tasa-arvon eli yhdenvertaisuuden aate, naisten ja miesten tasa-arvo, oikeudellinen ja taloudellinen tasa-arvo." Valtakunnassa lailla haetaan yhdenvertaisuutta, mutta Raamattu opettaa meitä elävässä elämässä Kristuksen rakkauden ja toinen toisensa kunnioittamisen kautta pääsemään tasa-arvoon.

Room. 12:10: "Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne." Luin efesolaiskirjeen viidennen luvun, jossa Paavali nostaa Jeesuksen valkeuden ja Jeesuksen suhteen seurakuntaan esimerkiksi aviolliseen rakkauteen: " Sentähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!"

"Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä. TÄMÄ SALAISUUS ON SUURI, MINÄ TARKOITAN KRISTUSTA JA SEURAKUNTAA. Mutta myös testä kukin kohdallaan rakastakoon vaimoaan niinkuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä."

Mietitään tätä, tänä aamuna, 2.12.2014, rakkaudella Mummi.


Ei kommentteja: