sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jeesus, Isän lahja meille.


Rakas Lähimmäiseni, pyydetään Jeesusta rauhoittamaan sydämemme, ettemme sortuisi joulukiireisiin, vaan katsomme mikä on tarpeellista. Muistatko, että Jeesus varoitti Marttaakin turhasta hätäilystä vieraillessaan sisarusten kodissa? Luukas 10: 41-42: "Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta,Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän. tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."

Maria halusi kuunnella Jeesuksen puhetta. Sinä ja minäkin valitsemme hyvän osan, jos hiljennymme kuuntelemaan sanaa tänä lepopäivänä. Päivän otsikko on "Herran syntymä on lähellä". Saarnateksti Matt. 1:18-24: Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin. Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Josef oli lakia kunnioittava mies, mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa. Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä."

Joulussa tärkeintä on ymmärtää, että Jeesus, joulun Herra, on meidän Vapahtajamme! Kun Hän asuu sydämessämme, olemme löytäneet oman paikkamme maailmassa. Olemme Jumalan lapsia ja Taivaan perillisiä. Pyhä Henki on puolustajamme ja johdattajamme. Hän avaa meille Jumalan Sanan ja kirkastaa Jeesuksen Kristuksen armotyötä. Kiitetään Jumalaa siitä, että Hän lähetti Poikansa maailmaan meille joululahjaksi. Jeesus pesee pois synnit ja tuo rauhan sydämeen!

Tänä aamuna, 21.12.2014, rakkausella Mummi

Ei kommentteja: