perjantai 26. joulukuuta 2014

Jumalan lahjat


Rakas Lähimmäiseni, tänään on Tapanin päivä, toinen joulupäivä. Lapsuudessani tapaninpäivänä mentiin tapaniajelulle. Joulupäivä pyhitettiin perheen yhdessäololle, mutta tapanina valjastettiin hevonen ja lähdettiin tapaamaan ystäviä.

Tänään mieleni tekee nostaa esiin lahjat ja kiitollinen mieli. Ei ole itsestäänselvyys, että osaamme iloita lahjoista, joita olemme saaneet. Jumalan antamat lahjat ja niistä iloitseminen, tuo elämäämme runsaan sisällön. Mietitäänpä Jumalan antamia lahjoja, niitä on meillä jokaisella runsaasti. Jeesus on ensimmäinen joululahjamme, Vapahtajamme, Valkeuden tuoja. Hän vapahtaa meidät synneistämme ja vie meidät Taivaallisen Isän yhteyteen, Jumalan rakkaiksi lapsiksi. Se on lahja, joka vie iankaikkiseen elämään.

JUmalan lahja Jeesuksessa on saanut meidätkin antamaan lahjoja toisillemme. Lapsen antama piirros on iso ilo. Käyttöesineestä on iloa vuosikausiksi! Saa muistaa lahjan antajaa. Omin käsin tehdyt lahjat sisältävät paljon lämpimiä ajatuksia ja rukouksia. Tunnemme sen sydämessämme. Kiitetään saamistamme lahjoista!


Stefanus, tämän päivän sankari, sai Jumalalta todistajan lahjan. Iloiten hän kulki Jeesuksen edellä ja julisti, että Jeesus palastaa kansan heidän synneistään. Stefanus oli ensimmäinen ihminen, joka kuoli Jeesuksen nimen tähden marttyyrikuoleman. Tänäänkin ilosanoma Jeesuksesta jakaa kansan; toiset ilahtuvat, toiset vihastuvat. Jeesuksen todistaja saa tuntea sen elämässään, mutta ilo Jeesuksessa säilyy sydämessä.

Jokainen, jolle Jeesus on antanut todistajan tehtävän, kiittää lahjan antajaa ilosta, joka siunaa ja palkitsee. Se on yksi Jumalan ihmeistä! Kiitos, Jeesus, lähetystyöntekijöistä, varjele heidät nimessäsi Jeesus, ja siunaa heidän työnsä! Aamen.

Tänä aamuna, 26.12.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: