maanantai 15. elokuuta 2016

Jeesus Kristus, meidän Rauhamme.

Rakas Lähimmäiseni, näin vanhana, yli kahdeksankymppisenä en muista enää uniani, mutta herätessäni joku asia on kirkkaana mielessäni. Tänä aamuna lauloin virttä!
"Jeesus parhain ystäväni, jonk´ei ole vertaista. Auta etten eläissäni koskaan hylkää sinua. Hän on kuollut puolestani, minut ken voi kadottaa? Ylösnoussut puoltajani minut vanhurskauttaa. Ken nyt syyttää uskaltaisi valittua Kristuksen, tuomita ken hänet saisi joukkoon kadotettujen? Eivät mitkään voimat maiset,  eivät henkivallatkaan, nykyiset ei tulevaiset, elämä ei kuolokaan,  erottaa voi Jumalasta, hänen rakkaudestaan. Joka Kristuksessa vasta ilmi tuli maailmaan." Olinkohan unassa seuroissa, kun virsi eli vielä minussa?

Juha Vähäsarja puhuu tänään meille Jeesuksen Kristuksen armotyöstä. Ap.t. 13:38. Tietäkää siis veljet: hänen ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi, ja hänen  ansiostaan jokainen, joka uskoo, tulee vanhurskaaksi, saavuttaa kaiken sen, mitä te Mooseksen lain avulla ette voineet saavuttaa."

On kaksi mahdollista tietä taivaaseen ja ne sulkevat toisensa pois. Vain toinen voi viedä kristityn perille, toinen ei siihen kykene. Toinen on lain ja säädöksien täyttämisen tie. pyhään elämään perustuva kuuliaisuuden tie. Toinen on ikivanha armon ja anteeksiantamuksen tie. Siinä uskotaan Jeesuksen täyttäneen lait, säädökset ja pyhän elämän meidän puolestamme. Hänen ansionsa perusteella syntimme luetaan sovitetuiksi ja saamme omistaa itsellemme pelastuksen lahjana. Näitä kahta tietä ei voi yhdistää ekä molempia kulkea samaan aikaan. Toista on kuljettava, toinen on jätettävä. Lain tietä monet yrittävät kiivetä ja väsyvät siinä kokonaan. Armon löytäneet elävät uudessa vapaudessa, heidän omatuntonsa on saanut rauhan.

"Jumalan rauhaa, mä tahdon sulle toivottaa!"
Tänä aamuna, 15.8.2016, rakkaudella Mummi.

6 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Kiitos rakas - mummi. Ihanaa siunausta päivääsi ja alkavaan viikkoosi.

Pekka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pekka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pekka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
mummi kirjoitti...

Pekka, rakas ystävä, iloitsen viestistäsi ja siunauksen toivotuksestasisestasi. Sinulle toivon myös Jeesuksen hyvää hoitoa ja läsnäoloa. Kiitetään! Mummi

mummi kirjoitti...

Harmi, kun olet poistanut viestisi, Sinä tuntematon ystävä. Herra Sinuakin rakkaasti siunatkoon! Mummi