keskiviikko 10. elokuuta 2016

Tutkitaan itseämme, olemmeko uskossa.

Rakas Lähimmäiseni, viime sunnuntain aihe oli itsensä tutkiminen. Löysin Raamattuni takakanteen liimaamani, silloisen kirkkoherramme Eino Perälän kirjoituksen tästä aiheesta. Hänen luvallaan kirjaan sen meille tähän aamuun.

Pohjalainen, otsikolla Sunnuntaina, 14.8..1994, Itsensä koetteleminen: "Jeesus puhui aikansa fariseuksille ja kirjanoppineille kovia sanoja heidän ylpeydestään. Varsinkin hengellinen ylpeys oli monille kovin tavallista. Kukaan muu ei ollut mitään, sillä oma uskonnollinen perintö ja hengellisyys nähtiin niin erinomaisena. Jeesus osoitti heille, ettei tällainen omavanhurskaus kestänyt Jumalan edessä. Hengellistä ylpeyttä emme voi sijoittaa vain Jeesuksen aikaan. Sitä löytyy runsaasti omasta ajastamme ja kovin läheltä - omasta povestamme.
Eräät ajattelevat näköjään selviytyvänsä jonkun hengellisen herätysliikkeen siivellä taivaaseen. Sydän on kuitenkin katumaton ja kova, kuin vanha kengän pohja.
Muita katsellaan arvostellen, mutta oma elämä on  parannusta vailla. Meidän on syytä aina muistaa: Usko  Kristukseen on omakohtainen asia ja taivastiellä me teemme persoonallisesti parannusta. Persoonallinen usko Kristukseen pelastaa. Kukaan meistä ei voi uskollaan kerskua. Me elämme vain armosta.

Hengellisen ylpeyden vankka seuralainen on maailmallinen ylpeys. "Taitaapa se olla se ensimmäinen ja kaiken alkujuuri. Ylpeä ihminen on luotaantyöntävä ilmestys. Tuntuu siltä, usein, ettei tällainen henkilö näe ympärillään "lehmää pienempää". Niin ovat omat eväät suuret ja asema vankka."

Raamatussa sanotaan. että ylpeämielinen on Herralle kauhistus. Se on syytä muistaa. Jokaisen on koeteltava itseään. Oikea nöyryys tuo mukanaan aidon ystävällisyyden. Annamme arvon myös toiselle hänen asemastaan riippumatta.
Elämä on koulua. Ylpeät ja omavanhurskaat Herra kyllä alentaa. Se päivä voi olla elämässämme lähempänä kuin luulemmekaan. Siksi on syytä jo tänään mennä itseensä ja sanoa: "Jumala, ole minulle syntiselle armollinen"."

Jumala on armollinen, kun me häntä avuksemme huudamme!
"Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra. ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet  kuolleista, olet pelastuva. 
Sydämen usko tuo vanhurskauden ja suun tunnustus palastuksen." Room. 10:9-10.

Tänä aamuna, 10.8.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: