tiistai 16. elokuuta 2016

Uskon päämäärä.

Rakas Lähimmäiseni, minulla on ollut rukousilta. Olen katsellut rukouskirjaani pitkälle taaksepäin. Monia rukousvastauksia on tullut, niistä olen kiittänyt, mutta monet asiat ovat vielä kesken. rukous jatkuu. Isä, Sinä tiedät kaiken. Hoida Herra seurakuntaamme uudessa "kodissamme", Herran huoneessa, jonka suojiin saimme asettua. Kiitos, Vapaaseurakunta! Siunaa, Isä, yhteytemme siellä ja hoida meitä kaikkia sanallasi ja sakramenteillasi. Kiitos, että Jeesuksen tähden sen teetkin!

Kun avasaan Raamatun, tulee eteeni Pietarin kirje. Tuo rakas kirje, jonka Isä antoi minulle kohta uskoon tultuani. "Tulkoon armo ja rauha yhä runsaampana teidän osaksenne!", toivottaa Pietari. Kirjaan meille tähän päivään ensimmäisen kirjeen, jakeet 3-12, jonka nimi on Uskon päämäärä:

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Suuressa laupaudessaan hän on synnyttänyt meidät uuteen elämään ja antanut meille elävän toivon herättämällä Jeesuksen Kristuksen kuolleista. Häneltä me saamme perinnön, joka ei turmellu, ei tahraannu eikä kuihdu. Se on varattuna teille taivaissa, ja voimallaan Jumala varjelee teidät uskossa, niin että te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina saatettavaksi ilmi  lopunaikana. siksi te riemuitsette, vaikka nyt jouduttekin jonkin aikaa kärsimään monenlaisissa koettelemuksissa. Kultakin koetellaan tulessa ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta. Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa.
Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattoman kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen. 
Tätä pelastusta ovat profeetat etsineet ja tutkineet. He ovat ennustaneet ja puhuneet teidän osaksenne tulevasta armosta ja tutkineet, mihin ja millaiseen aikaan heissä vaikuttava Kristuksen Henki viittasi todistaessaan Kristuksen kärsimyksistä ja niitä seuraavasta kirkkaudesta. Heille ilmaistiin, etteivät he palvelleet itseään vaan teitä puhuessaan siitä, minkä teille nyt ovat julistaneet ne, jotka taivaasta lähetetyssä Pyhässä Hengessä ovat tuoneet teille evankeliumin. Tähän pelastukseen haluavat enkelitkin päästä edes luomaan simäyksen."    Mikä ilosanoma, Kiitetään, kehottaa mummi!

Tänä aamuna, 16.8.2016,rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: