sunnuntai 7. elokuuta 2016

Sinä tunnet minut, Jumala.

Rakas Lähimmäiseni, olemme heränneet sunnuntaiaamuun! On 12. sunnuntai helluntaista. Päivän aihe on itsensä tutkiminen.
Ulko-ovella näen huikaisevan sinisen taivaan, joka on täynnä lumivalkoisia lampaanpilviä. Pääskyt kirmaavat korkeuksissa. Ihmeellinen Luojani! Sinuun kääntyy katseeni tänä itsensä tutkimisen päivänä, Sinua tahdon ylisää, teen sen suulla suuremmalla:

Psalmi 139. 1-18. "Herra, sinä tunnet minut. Laulunjohtajalle. Daavidin psalmi. Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Missä olenkin, minne menenkin, sinä sen tiedät, jo kaukaa sinä näet aikeeni. Kuljen tai lepään, kaiken olet mitannut, perin pohjin sinä tunnet minun tekemiseni. Kielelläni ei ole yhtään sanaa, jota sinä, Herra et tuntisi. Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä. Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paetä sinun edestäsi? Vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä ölet. Vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin, tai muuttaisin merten taa, sielläkin sinä minua ohjaat, talutat vahvalla kädelläsi. Vaikka sanoisin: "Nyt olen pimeyden kätköissä, yö peittää päivän valon", sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste. pimeys kuin kirkas valo.
Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava niiden määrä! Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän. että sinä olet kanssani."

Kiitos, Jeesus, että annat syntini anteeksi ja kutsut minut ehtoollispöytään yhdessä seurakuntaväen kanssa.
Tervetuloa Otto Granlund, pastorimme!
Tänä aamuna, 7.8.2016, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

Siunattuja lukuhetkiä kirjoitti...

Tuo psalmi 139 on ihana. Minäkin kuulin tänään vielä pääskysten ääniä, joten onneksi kesä ei ole aivan vielä ohi. Siunausta sinun päivääsi.

mummi kirjoitti...

Rakas ystäväni, Vanha Virsi, kiitos sanoistasi! Uskotaan vielä kesän jatkuvan ja Herran siunaavan kaikki päivämme ja kanssakullkijamme. Mummi