perjantai 5. elokuuta 2016

Rukousyö.

Rakas Lähimmäiseni, oletko huomannut, että rukous nostaa ja kantaa? Kun mieli on murheinen, kun on lopen väsynyt, kun ei uni tule, vaikka väsyttää, meillä on rukous! Meillä on Jumala, joka kuulee ja tulee avuksemme, kun Häntä kutsumme. Daavid ylistää Jumalaansa Psalmissa 63, jonka hän sepitti Juudan autiomaassa: "Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni Janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä."

Juha Vähäsarja ottaa aamuumme jakeet 6 ja 7 tästä psalmista: "Minä ajattelen sinua levätessäni, sinä olet mielessäni yön hetkinä: sinä olet tullut avukseni, ja minä saan riemuita siipiesi suojassa."

"Kun ei saa nukutuksi, on sopiva hetki muistella Jumalan hyviä tekoja. On hyvä palauttaa mieleen, kuinka todellista Jumalan apu on ollut ja kuinka oikeaan aikaan se on aina saapunut. Herramme on ollut hereillä. Ja ajoittain olemme saaneet siitä selkeitä havaintoja. Yön hiljaisina hetkinä unta odotellessa on myös hyvä aika rukoilla. Ihmisiä ja rukousaiheita riittää, heitä joille voimme tämän pyhän palveluksen suorittaa. Kun rukoilemme läheistemme puolesta elämän Herraa, kannamme heidän elämäänsä parempaan tulevaisuuteen. Koskaan ei pidä aliarvioida rukouksen merkitystä. Kun muistelemme Jumalan apua ja rukouksissa kuljemme läheistemme matkassa, voimme kokea Jumalan armon iloa ja hänen läsnäolonsa siunauksen. Saamme yön hiljaisina hetkinä riemuita hänen siipiensä suojassa."

Muistetaan myös kiittää Jumalaa saamistamme rukousvastauksista! Jumala siunatkoon päiväsi! Tänä aamuna, 5.8.2016, rakkaudella Mummi.Ei kommentteja: