maanantai 23. maaliskuuta 2015

"Isä, anna heille anteeksi."

Rakas Lähimmäiseni, tällä viikolla saimme neljä hienoa rukousvastausta! Sydän on kiitosta täynnä! Saan merkitä rukouskirjaan oikeinmerkit vastattujen rukousten kohdalle. Saan muistella vielä messussa kuulemaani hyvää saarnaa Hannasta, joka osasi iloita silloinkin, kun rakas lapsi, Samuel, piti "lainata Herralle"! Saan kiittää ehtoollisyhteydestä!

Uusi keväinen viikko on alkamassa. Pitää kuitenkin muistaa pukea lämpimästi. koska tuuli iskee luihin ja ytimiin. Juha Vähäsarja on valinnut tähän päivään Jeesuksen rukouksen ristillä: "Mutta Jeesus sanoi:"Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä he tekevät." Luuk. 23:34.

Jeesuksen ristiinnaulitsijat eivät todellakaan ymmärtäneet, kehen he olivat koskeneet.Taivaan ja maan hallitsijan, kaikkivaltiaan Jumalan kaikkivaltias Poika suostui antamaan elämänsä ihmisten käsiin, vaikka tiesi, että he kohtelevat häntä halveksien ja ottavat lopulta hänet hengiltä.
Jeesus olisi voinut astua ristiltä tai estää sinne joutumisen. Hän olisi voinut tuhota tuhoajansa näkyvästi ja voimalla, mutta hän ei tahtonut tehdä niin. Sen sijaan Jeesus rukoili niiden puolesta, jotka tahtoivat hänelle pahaa. Vielä kuollessaan Jeesus vetosi Isään tappajiensa puolesta.
Ne joiden puolesta Jeesus rukoili, edustivat koko ihmiskuntaa.Kaikkien synnit olivat Jeesuksen harteilla sovitettavana. Jokainen meistä löi omilla synneillään nauloja Jeesuksen ranteisiin. Kaiken tämän hyvin tietäen Jumala rakasti tätä maailmaa niin, että antoi oman Poikansa, eikä Poika armossaan siitä tuskan maljasta kieltäytynyt."

Kiitos Jeesus rakkaudestasi ja loppumattomasta armostasi, meitä lapsiasi kohtaan! Aamen

Tänä aamuna, 23.3.2015, rakkaudella MummiEi kommentteja: