perjantai 27. maaliskuuta 2015

"Seuraa minua!"

Rakas Lähimmäiseni, voitko Sinä neuvoa minua? Maljaköynnökseni kasvaa uutta vartta kovalla voimalla. Pisimmät oksat tavoittelevat jo kattoa. Kuinka se saadaan kukalle, että iloni olisi täydellinen?
Pihalla sinivuokot ja lumikellot kertovat jo keväästä, vaikka pakkanen paukkuu öisin. Kiitos, hyvä Jumala luomisihmeestäsi!

Sinulle, rakas Lähimmäiseni, ehdotan Jeesuksen seuraamista kappaleen matkaa, niin näemme kuinka Hän toimii. Juha Vähäsarjan teksti: "Tämän jälkeen Jeesus lähti sieltä ja näki Leevi-nimisen publikaanin istuvan tulliasemalla. Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua." Luuk. 5:27."

Tullimies oli petturi. Hän keräsi rahaa miehittäjille omalta kansaltaan. Osa kerätyistä varoista  katosi luonnollisesti kerääjän omaan taskuun. Jeesukselle ei kuitenkaan merkinnyt mitään se, mitä toiset Leevistä ajattelivat tai miten tämä oli virassaan toiminut. Jeesus kutsui kenet halusi, myös Leevin. Aivan samoin kuin Simon Kananeuksenkin, jaka oli kiivailija, selootti. Selootit taistelivat miekka kädessä roomalaisia vastaan. He olivat veronkerääjien pelottavia vihollisia. Jeesus osoitti valinnoillaan, ettei hän ollut vain jonkin erityisryhmän Vapahtaja. Jeesus kutsui kaikkia. Opetuslasten joukko oli tästä osoituksena. Kelvollinen oli se, joka kutsuttiin."

Rakas Jeesus, tänäänkin Sinä kuljet keskuudessamme. Sinä näet murheellisen miehen tai naisen katumassa pahaa tekoaan. Sinä huomaat hänet ja sanot hänelle: "Seuraa minua!" Kun sinä, Lähimmäiseni, kuulet Jeesuksen kutsun, lähde seuraamaan Jeesusta.  Ota Hänet elämäsi Herraksi! Jeesus herättää sinut todelliseen elämään Isän lapsena täällä. Hän on turvasi tänään ja tuomiopäivänä.

Rakas Jeesus, lohduta ja kutsu kaikkia murheellisia tänä päivänä tässä maailmassa! Aamen.

Tänä päivänä, 27.3.2015, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: