sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pyhä ehtoollinen

Rakas Lähimmäiseni, Herran siunatkoon lepopäiväsi! Tänään meillä on mahdollisuus kohdata Jeesus, Vaphtajamme, ehtoollisella. Hän antaa meille ruumiinsa ja verensä pelastukseksemme. Hän rakastaa jokaista ihmistä. Hän kuoli ristillä kaikkien puolesta, ettei yksikään ihminen joutuisi kadotukseen. Mennään kohtaamaan Jeesus, Hän uudistaa meidät!

Eilen olimme Seinäjoella naistenpäivillä. Mailis Janatuinen avasi meille Esterin kirjaa. Esteristä tuli kuningatar. Hän käytti valtaansa oman maansa kansalaisten hyväksi. Mailis sanoi, että niinhän mekin rukoilemme oman maamme puolesta, mutta Jeesuksen rakkaus riittää jokaiselle ihmiselle. Hän on kaikkien ihmisten Vapahtaja!

Tänään otan tähän Juha Vähäsarjan tekstin ehtoollisesta, meidän Vapahtajamme armoateriasta, jonka tänään saamme nauttia: "Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne." Luuk. 22:19-20.

Pyhä ehtoollinen ei ole jonkun edesmenneen kirkkoruhtinaan outo keksintö. Ehtoollinen on Jeesuksen asettama ja siksi niin tärkeä. Jotain tästä kertoo se, että Paavali sai ojentaa alkukristittyjä siitä synnistä, että Herran ruumista ja verta ei erotettu muusta syömisestä ja juomisesta. Paavali jopa sanoi, että joka syö ehtoollista ajattelematta, että kyseessä on Herran ruumis ja veri, syö ja juo turmioksensa. Toisaalla Paavali sanoo vahvasti: "eikö malja, jonka me siunaamme ole yhteys Kristuksen vereen ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?"
Voiko siis päästä lähemmäksi Jeesusta kuin ehtoollisella? Otat siinä vastaan Jeesuksen todellisen ruumiin ja todellisen veren syntien anteeksisaamiseksi! Ehtoollisella käyden me julistamme Jeesuksen kuolemaa siihen asti kunnes hän tulee. Paavali vielä korostaa ehtoollisopetuksessaan sanojensa merkitystä painottamalla: "Olen saanut Herralta tiedoksi tämän, minkä olen myös opettanut teille."

Tänä aamuna, 22.3,2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: