maanantai 16. maaliskuuta 2015

"Tässä on taivaan avaimet."

Rakas Lähimmäiseni, kiitetään hyvää Jumalaa uudesta päivästä! Kun näen kirkkaan aamutaivaan, nousee mieleeni vanha virsi: "Taas siunattu päivä nyt luo valoaan ja armahan aamun se tuopi." Aurinkoa on vielä luvattu. Kevät on meillä, ja tintit laulavat!

Juha Vähäsarja ylistää tänään Jeesuksen armotyötä niin voimallisesti, että on pakko kirjata se Sinullekin:
"Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." Room. 5:8.

"Tämä on koko kristinuskon ydin ja sisältö ja koko pelastuksemme perusta ja syntisen todellinen toivo. Tässä on ylpeän lopullinen tuomio. Tässä on uskon ero uskonnollisuuteen. Tässä on lain loppu. Tässä on taivaan avaimet. Tässä on ikuinen rauha. Tässä on haavoitetut kädet, joiden siunauksen alla saamme elää. Tässä on sovinnon veri, joka peittää koko maailman syntien paljouden. Tässä on Jumala itse uhrina itselleen, ihmisten tähden. Tässä on haavoitettu ihminen. Tässä on Jumalan teurastettu karitsa. Tässä Jumalan Pojan kuolemassa voitettiin  kuoleman valta. Tässä Jumala osoitti rakkautensa meitä syntien haavoittamia kohtaan.
Kristus kuoli meidän puolestamme. Kaikki on täytetty!"

Virsi 532, tuo aamuvirteni on uudistettu, laulathan kanssani muutaman säkeistön:
"Taas siunattu päivä nyt luo valoaan, maan peittäen kirkkauteensa. Taas loistaa se kaikille luoduille maan ja sulkee ne siunaukseensa. Niin Luojamme, meidätkin armollasi taas murheista synneistä päästä. Ah, jos joka puulla ja pensaallakin ja ruoholla äänensä oisi, jos järvet ja metsät ja vainiotkin kuin enkelit veisata voisi, ei Jeesusta Kristusta, Herraamme, ne taitaisi kylliksi kiittää. Kun ilta on läsnä ja päättynyt työ, yön halki jo katseemme kantaa, ja viimeisen lyöntinsä kun sydän lyö, saan henkeni huomaasi antaa. Näin turvissa Kristuksen laupeuden suo matkalle autuas loppu." säkeistöt 1,4. ja 8.

Tänä aamuna, 16.3.2015, rakkaudella MummiEi kommentteja: