keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jumalan uhrikaritsa.

Rakas Lähimmäiseni, me saamme ihmetellä Jumalan  hyvää johdatusta silloin. kun enkeli ilmoitti Marialle, että Hän synnyttää Jeesuksen, Jumalan Pojan maailmaan. Samalla enkeli ilmoitti, että Elisabeth, Marian sukulainen, odottaa myös poikaa. Niin Maria meni Elisabethin luo ja asui hänen kodissaan kolme kuukautta. Nuori Maria sai tukea vanhemmalta sukulaiseltaan. Elisabeth synnytti Johanneksen puoli vuotta ennen kuin Jeesus syntyi. Johanneksesta tuli Johannes Kastaja. Hän kulki Jeesuksen edellä ja todisti Jeesuksen Jumalallisesta tehtävästä. Luuk.1:40-56.

Juha Vähäsarja kertoo tästä, Joh. 1:36: Jeesus kulki siitä ohi ja osoittaen häntä Johannes sanoi: "Katsokaa Jumalan Karitsa!"

"Mitä nämä Johanneksen oudot sanat oikein tarkoittivat? Johannes tarkoitti, että tuo merkillinen mies oli Jumalan uhrikaritsa, joka temppelissä uhrattavien virheettömien eläinten, karitsoiden, sijaan tultiin uhraamaan elävänä uhrina Jumalalle, sovitukseksi koko maailman synneistä. Hän oli ainutlaatuinen uhri, jonka jälkeen Jumalan sydän on lopullisesti lepytetty, eikä enää mitään uutta uhria tarvitse syntien sovittamiseksi antaa. Syntivelka on tämän maailmanosalta pyyhitty pois. Jumala itse otti tuossa miehessä uhrikaritsan muodon ja antoi henkensä meidän puolestamme.
Eivät varmaan ymmärtäneet nuo tuon ajan kuulijat sitä, mistä Johannes puhui. Emme taida mekään loppuun saakka  oikein ymmärtää. Mutta riittää kun huudamme avuksi Jumalan Karisaa. Hänen uhrinsa on  annettu syntiemme maksuksi ja se riittää pelastamaan meidät."

Tänä aamuna, 30.12.2015, rakaudella Mummi                                

Ei kommentteja: