tiistai 1. joulukuuta 2015

"Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt."

Rakas Lähimmäiseni, tänään alkaa joulukuu! Kaikkien lasten ja lastenmielisten jännittävä kuukausi. Pitää olla kiltti! Eihän koskaan tiedä, missä jolupukki kulkee, näin sanottiin minun lapsuudessani. Nyt vanhuudessani tiedän, että Jeesus rakastaa kaikkia ihmisiä. Jos me emme jaksa olla kilttejä, Jeesus armahtaa ja kutsuu Isän syliin lepäämään!

Kun katson ikkunastani ulos, maa on vielä valkoinen, vaikka eilen satoi kovin märkää lunta. Mieleeni nousee vanha runo tälle päivälle: "Joulukuu jo joutuu, valkolumen tuoden, kaunihisti päättää kalenterivuoden." Silloin tämä oli totta, nyt ilmaston lämpenemisen takia, meillä on mustiakin jouluja.

Jaakko Haavio avaa meille tänään Psalmia 118: "Ahdistuksessani minä huusin Herraa, Herra vastasi minulle ja asetti minut avaraan paikkaan. Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ihmisiin. Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ruhtinaihin. - En minä kuole, vaan elän ja julistan Herran töitä. Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt: riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä."

Herra me tiedämme, miten heikko on ihmisapu. Sinuun me panemme turvamme. Sinuun me katsomme, sinä uskon alkaja ja täyttäjä. Vaikuta meissä sisäinen uudistus, että me häpeäisimme velttouttamme ja itsekkyyttämme. Anna meille Pyhän Henkesi lahja, että me pitäisimme suurimpana ilonamme sanoin ja teoin julistaa sinun suuria tekojasi, rakkauttasi ja uskollisuuttasi. Aamen.

Tänä aamuna, 1.12.2015, rakkaudella mummi.
Ps. Mummin uusi akvarelli, "Ensilumi":

5 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Kaunis maisema:)

Unknown kirjoitti...

Kaunis on mummin taulu!! t. Eeva-Liisa

Kirsti kirjoitti...

Minäkin totean, että on todella kaunis akvarelli!
Terveisin Kirsti

sylvi kirjoitti...

Siunattua Adventin aikaa ja Joulun odotusta Sinulle mummi

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät! Kiitos, kun rohkaisette mummia tekemään akvarelleja! Nyt pitäisi luoda uutta, sillä Nancy ottaa akvarellejani näytille Kävelykioskiin. Kiitos, Herra, että tällainen ilo avautui! Maalaaminen on mummille henkireikä. Nyt saa maalata monta taulua! Mummilla on luomisen ilo! Hyvää adventinaikaa, rakkaat ystävät! Mummi.