keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Uudestisyntymisemme on Jumalan teko.

Rakas Lähimmäiseni, eilen illalla ystäväni haastoi minut kirjoittamaan tänään uudestisyntymisestä. Hän antoi jakeen 2 Kor 5: 17: "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus, se mikä on vanhaa on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut."  Sitten hän sanoi: "Ihmisen on uudestisynnyttävä joka aamu!"

Sanoin ystävälle: "Kirjoitan siitä, mitä Jumala minulle antaa." Isä antoi minun nukkua vain kaksi tuntia ja nosti minut rukouspaikalleni. Isä, kuinka uskallan vastata näin kovaan haasteeseen? Tässä tarvittaisi teologia. Poikani Jari ja kaikki ystävä-teologit nukkuvat onnellista unta. Isä, ohjaa sanojani nyt ja virkistä muistiani, että tähän oikein vastaisin!

Rakas Lähimmäiseni ja ystäväni, muistatteko mitä Jeesus sanoi ristillä viimeisiksi sanoikseen?
"Se on täytetty." Ja hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. Noihin kolmeen sanaan sisältyi koko meidän pelastumisemme. Siinä oli uudestisyntymisemme, uskomme, pyhittymisemme, vanhurskauttamisemme, koko elämämme Jeesuksessa, Kristuksessa, Jumalan lapsina. Jo kasteessa saamme Jumalan lapseuden.
Joka aamu on armo uus!

Isä Jumala lähetti ainoan Poikansa maailmaan rukoilemaan Getsemanessa, antautumaan raakojen ihmisten käsiin, ottamaan vastaan ruoskaniskut ja pilkan ja antamaan henkensä meidän syntiemme tähden, Golgatan ristillä, kädet levitettyinä, tietääksemme, että me kaikki saamme tulla armoa omistamaan. Jeesuksen viaton veri vuosi maahan meidän syntiemme tähden, silloin Jeesus sanoi: "Se on täytetty."  Jeesus suoritti loppuun Isän antaman tehtävän. Me saamme ottaa Jumalan lahjan vastaan ja kiittää Jeesusta, Jumalaa ja Pyhää Henkeä, joka pitää meidät tiellä! Ole ylistetty taivaan, maan ja kaikkien ihmisten Luoja siitä, että meille Jeesuksen ja Pyhän Hengen lähetit! Kiitos, Jeesus, että  valmistit ylösnousemuksellasi meille iankaikkisen elämän Jumalan luona tämän elämän jälkeen! Kiitos Jeesus, että Sinä uudestisynnytät meidät Jumalan lapsiksi! Aamen.

Tänä aamuna, 9.12.2015, rakkaudella Mummi.15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Se on täytetty". Todellakin. Mielestäni sait hyvin kirjoitettua tekstisi. Metsäntyttö

Anonyymi kirjoitti...

Oletko rakas mummo miettinyt miltä nämä kirjoitukset kuulostavat sellaisen korvaan, joka ei
tunne lainkaan Raamatun Jumalaa ja hengellisiä asioita?

Tämä kirjoitus on tyyppiesimerkki siitä, miten tätä samaa asiaa toistetaan sillä samalla (paatos)tyylillä, kuin on tehty jo ainakin vuosikymmenet. Heille ei Jeesus merkitse mitään, ei Jumalan rakkaus, ei Raamattu, joten heille olisi kirjoitettava sellaisella selkokielellä, mitä he kykenevät ymmärtämään. Vai pelkästään uskovia tai samoinuskovia vartenko näitä kirjoittelet? Jos näin on, kysyn mikä hyöty siitä on? Hehän ovat jo uskossa!

Jeesus tuli pelastamaan niitä, jotka tarvitsevat lääkäriä, ei niitä, jotka on jo pelastettu.

Ei millään pahalla, mutta nämä "armohoidot" yms. termit ja yleisesti ottaen tämä saarnatyyli on jo niin moneen kertaan kuultu, että kristittyjen yhteydessä ne alkavat jo muistuttaa rukousmyllyjen pyörittämistä - ja haluamme aina muistaa mitä Jeesus sanoi samojen asioiden hokemisesta.

Tiedän, että sinäkin rakas mummo olet vain samassa vaikutuspiirissä elänyt ja kasvanut, siksi toistat vain kuultuja samoja asioita, samoilla tyyleillä kuin muutkin tekevät, enkä tässä mitenkään kyseenalaista uskoasi, vaan sitä, millä ulosannilla asian tuo esille.

Meidän pitää olla kuin suola, joka tekee hyvän säväyksen ruokaan, sellaisia, joiden puheesta tyhmempikin ja asiaan vihkiytymätön voi saada halutessaan selvää - eikä olla pasuunoita, jotka toitottavat vain (kansakuntien ihmisten) korviin epäselviä kutsuja, sellaisia, jotka huitovat ja puhuvat vain ilmaan.

mummi kirjoitti...

Rakas Uncdeman, Jumala kehotti minua kertomaan ilosanomaa Jeesuksesta, silloin, kun lapsenlapseni tämän kanavan minulle avasi. Niin tein viime yönäkin. En kokenut saarnaavani, vaan kerroin asian niinkuin se Raamatussa on kirjoitettuna. Tiedän, että blogiani seuraavat monet, jotka eivät vielä ole varmoja siitä, ketä haluavat seurata.
Minä olen saanut symtini anteeksi epätoivoisessa tilanteessa, siksi halua ilolla todistaa Vapahtajastani niin kauan kuin pystyn. Tämä on minun blogini! Jos se ei Sinua miellytä, mene omiesi joukkoon ja jätä minut rauhaan. toivoo Mummi.

Anonyymi kirjoitti...

Voi mummi! Ethän ole liian ylpeä Jumalan lapsena ottamaan kehitysideoita vastaan? Loukkaantumisesi kertoo valitettavasti ylpeästä asenteesta. Asiat eivät ole siihen tyyliin Raamatussa ilmaistu kuin niitä yleisesti esitetään eri vapaissa suunnissa - enkä puhu nyt ainoastaan tästä blogista. On turha vedota aina Raamattuun niiden kohdalla, jotka tuntevat kirjan. Esimerkiksi termejä "armohoito", "sielunvihollinen", "kolminaisuus", "jouluevankeliumi", "Lucifer" ja monia muita yleisesti käytettyjä ilmauksia ei löydy lainkaan Raamatusta, vaan ne ovat täysin ihmisten keksimiä termejä.

Ottaisit mieluummin nämä minun höpötykseni vain rakkaudellisena kehoituksena esittää ilosanomaa entistä vetoavammin, eikä lähteä loukkaantumaan niistä.

mummi kirjoitti...

voi, Uncdeman, minä olen siinä iässä, etten ole kiinnostunut kehityshistorioista! Haluan kertoa viimeisinä päivinäni Jumalan rakkaudesa sinuakin kohtaan! Jeesus antoi henkensä Sinunkin edestäsi. Jeesus haluaa vapauttaa Sinutkin elämään Jumalan yhteydessä! Vaikka maailma puristaa, sydän on vapaa, kun Jeesus on tehnyt Sinut todellisesti vapaaksi! Mummi.
Ps. Jeesus puhuttelee Sinua, kuuntele Häntä!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan turhaan minulle tuosta paasaat, olen jo ottanut Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajanani. Kaikella tuollaisella puhuttelulla yrität viestiä, että olisit jotenkin ylempänä kuin muut. Mikset Sinä ottaisi todellakin yhteyttä elävään Jumalaan ja ottaisit oikeasti vastaan Jeesuksen sydämeesi? Miltä tuo sinusta tuntuu? Eikö edes yhtään turhanpäiväiseltä kehoitukselta? Eikö sellaiselta, että toinen alennetaan arvottomampaan asemaan epäilemällä toisen uskoa? Kyllä tuohon ikään mennessä jo pitäisi ymmärtää tällaiset perusasiat kohteliaisuudesta, huomaavaisuudesta, ymmärtäväisyydestä ja ennen kaikkea muuta rakkaudesta.

Ilmeisesti et halua nähdä minun pointtiani koko asiaan, koska sen tyrmäät noin hanakasti? Ei toisen tuomitsemisella tai uskon halventamisella saa koskaan mitään hyvää aikaan.

mummi kirjoitti...

Uncdeman, sanoit olevasi Jehovan todistaja. Tiedät, että tunnemme eri tavalla Jeesuksen. Jos olet tyytyväinen osaasi, miksi minun tapaani elää Jumalani kanssa moitit? Kunnioitetaan toisiamme! Toivon todella, että jätät minut rauhaan! Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Mummi, jos Uncdeman on todella Jehovan todistaja, ei hän tunne vielä Jeesusta, joka on Kaikkivaltias (Matt. 28:18) ja väkevä Jumala (Jes. 9:6), ja jota kumarretaan (Ilm. 5:12-14) ja rukoillaan (Apt. 7:59). Siksi on hienoa, että Uncdeman lukee blogiasi! Ehkäpä Herra vielä antaa hänelle elävän uskon.

Älä masennu vastustuksesta, sillä Paavalikin oli kiivas vastustaja ennen kääntymystään. Hyvä, ettei Uncdeman suhtaudu välinpitämättömästi ja penseästi, vaan kertomasi evankeliumi herättää hänessä tunteita. Jatka vain entiseen malliin evankeliumin julistusta ja vastatkoon Herramme hedelmistä.

t. blogisi viikottainen lukija

Anonyymi kirjoitti...

uncdeman rukoilee Jeesuksen Isää ja Jumalaa, Häntä, jota Jeesus itsekin rukoili. Ja by the way tämän Jeesuksen Isän nimi on Jehova. Sille ei vaan voi mitään, mutta Jeesuksen mallin mukaan mun on mentävä, samalla tavalla rukoiltava, samaa persoonaa kumarrettava kuin Jeesuskin.

Ketä Te sitten rukoilette tai kumartelette? Tiedostan sen vaaran, että kun toiselle kumartaa, toiselle pyllistää (tai ainakin kääntää selän). Oletteko te varmistuneet tästä?

Ja vielä, mummi, et edelleenkään ota asiaksesi huomaavaista pointtiani. Miksi suutut tai koet uhkaavaksi kun jostain sanon? Käyttäydytkö kaikkia lähimmäisiäsi kohtaan samoin?

mummi kirjoitti...

Rakas Uncdeman, en ole suuttunut Sinuun yhtään kertaa! Tiedän vain tämän keskustelumme hedelmättömäksi. Olen keskustellut aiemminkin Jehovan todistajien kanssa. Vielä kerran sanon, että Jeesus rakastaa sinua. Ota Hänen kutsunsa todesta! Jätän nyt Sinut, rakas Lähimmäiseni Uncdeman, Jumalan armon haltuun ja lopetan keskustelumme tähän. Mummi.

Anonyymi kirjoitti...

Todella ylimielistä asennetta. En minäkään yleistä sinua "Olen aiemminkin keskustellut evankelis-luterilaisten kanssa". Jeesus rakastaa kyllä minua, aivan kuten sinuakin ja kumpikin olemme riippuvaisia Jumalamme armosta. Kysymys lähinnä koskeekin, rakastatko sinä, mummi, lähimmäisenä minua? Jos en rakastaisi ja pitäisi sinua lähimmäisenäni, en olisi alunperinkään sinulle kirjoittanut tai blogiasi lukenut.

On vain niin helppoa, niin helppoa hylätä ja tylyttää - kuten suurin osa ihmisistä, joilla ei lähimmäisen rakkautta ole. Ja on todella töykeää sanoa jollekin, että keskustelumme on hedelmätöntä ja kääntää vain kylmäkiskoisesti selkänsä. Hedelmätöntä on lähimmäisen hylkääminen ja keskustelun puute! Jeesus käski rukoilemaan jopa vihollistensa puolesta! Siinäpä meille kristityille miettimistä tälle päivälle, ja vaikka tulevillekin.

mummi kirjoitti...

Rakas Uncdeman, luepa tarkkaan meidän kummankin sanat toisillemme. Olen sanonut, että Jeesus rakastaa Sinua ja jokaista ihmistä. En ole suuttunut, enkä Sinua halventanut. Olen kertonut Jumalasta ja uskostani, siitä, johon toivon Sinunkin tarttuvan, koska Jeesus antaa elävän uskon ja päästää synneistä! Luepa omaatkin tekstisi. Oletko kunnioittanut minua vanhaa ihmistä omalla foorumillani? Jos todells etsit Jeesusta, autan Sinua kaikin tavoin.Ole siunattu! Mummi

mummi kirjoitti...

Lähimmäiseni Uncdeman, pyyhit siis tomut jaloiastasi, kun lähdit lukijoiden joukosta. Rukoilen, että Jeesus tulisi Sinun elämääsi armon tuojaksi ja Vapahtajaksi! Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuota tarkoitan sillä "ylimielisyydellä" kun rukoilen, että Jeesus TULISI elämääni, annat suoraan ymmärtää, etteikö hän olisi jo elämässäni. Tuo on niin sellaista kaksinaamaisuutta ja toisten halveksuntaa, mitä en voi yksinkertaisesti sietää. Juuri sen vuoksi myös monia uskovia vihataan, koska he kohtelevat lähimmäisiään kaltaistesi tavoin. Kerran vielä.. äh miksi edes puhun kun ei mene perille? Jeesus on elämässäni! Rukoilisit ennemmin omasta ja niiden puolesta, joiden elämässä Jeesus ei vielä ole.

Anonyymi kirjoitti...

Jeesus on hyvin yleinen nimi. Se, että sanot Jeesuksen olevan elämässäsi ei kerro, että kyse on juuri Raamatun ilmoittamasta Jeesuksesta, joka on Herra, ainosyntyinen Jumala. Sinulla Jehovan todistajana on elämässäsi vain ihminen nimeltä Jeesus. Mutta koska "Kukaan ei voi veljeänsä lunastaa eikä hänestä Jumalalle sovitusta maksaa" (Ps. 49:7), ei siis sinulla ole elämässäsi vielä lunastajaa. Vain Jumala voi lunastaa ihmisen "Mutta minun sieluni Jumala lunastaa" (Ps. 49:15). Siksi varmaankin mummi sinun elämääsi rukoilee juuri tätä Raamatun ilmoittamaa Jeesusta, joka on tosi Jumala ja tosi ihminen.

Se on rakkautta, eikä ylimielisyyttä, kun mummi sinulle rukoilee sitä ainoaa, joka voi sinut lunastaa!