keskiviikko 26. elokuuta 2015

"Huolten painama ja lohdutettu"

Rakas Lähimmäiseni, hellettä on kestänyt jo liian kauan. Onneksi tänään saamme sadetta! Herään jo yhdeltä rukoilemaan. Ystävä soitti, ettei jaksa painonsa alla. Mietimme yhdessä mikä avuksi. Minäkin otan usein painot hartioilleni, enkä muista, että meillä on Jumalan puhelinnumero: Psalmi 50:15: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua ja sinun pitää kunnioittaman minua." Kun hiljennytään Isän eteen ja pudotetaan paino rukouksessa Isän syliin, huomataan, kuinka helpottaa. Yhtä hyvä on muistaa Jumalan kehoitus ja lupaus Fil. 4: 6-7: "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa."

Juha Vähäsarja on löytänyt Psalmin 94:19: Kun huolet painavat mieltäni,saan sinulta lohdun ja ilon." Hän kirjoittaa näin:

"Jumalan lapsi on samalla kertaa huolten painama ja lohdutettu. Jumalan kouluun kuuluu nämä molemmat puolet. Ahdistuksen tulessa, jota emme osaa sen keskellä eläessämme kovastikaan arvostaa, meitä kiinnitetään lujemmin Kristukseen. Samalla meille kirkastetaan armon valtakunnan salisuuksia. Ahdistuksen keskellä Herramme pitää nimittäin huolen, että koulu ei käy meille liian raskaaksi. Hän lohduttaa sanallaan ja antamalla meidän kokea eri tavoin rakkauttaan.
Jumala osaa mitata meille kaiken oikein. Ahdistus ei ole pisaraakaan liian suuri eikä se kestä yhtään hetkeä sallittua kauemmin. Lohdutus ja apu tulevat oikeaan aikaan ja riittävällä tavalla. Kaikessa on hyvä muistaa, että tunteistamme huolimatta Jumala on koko ajan sama ja että hänen siunauksensa lepää yllämme."

Rakas Jumala, auta kaikkia taakoitetuja lähimmäisiä antamaan taakkansa Sinulle, Kiitos että autatkin! Aamen.

Tänä aamuna, 26.8.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakkaita kohtia nuo kaksi. Metsäntyttö

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö, onneellinen Sinä, joka tiedät, mistä saat avun. nämä raamatunkohdat pitäisi olla aina saatavilla, kun tulee ahdistus! Jeesus auttaaa Isän ja Pyhän Hengen kanssa! Mummi